kiskacnn
ZDROJ: CNN

Prezident Kiska v štúdiu prestížnej CNN hovoril o Grécku

LONDÝN – Európa by mala urobiť všetko, čo je v jej silách. Povedal to slovenský prezident Andrej Kiska vo vysielaní televízie CNN, informoval internetový portál teraz.sk. Televíziu navštívil počas svojej návštevy v Londýne.

Podľa Kisku sú eurozóna aj Európska únia pripravené na prípadný odchod Grécka z eurozóny oveľa lepšie, píše portál teraz.sk.

Najskôr sa podľa Kisku treba pokúsiť o záchranu krajiny a jej udržanie v menovej únii. „Ak to nepôjde, je potrebné nechať Grécko odísť,“ myslí si Kiska.

„Grécka vláda je v zlej situácii, pretože pred voľbami veľa nasľubovala,“ povedal Kiska vo vysielaní CNN. Samotní Gréci chcú podľa Kisku zotrvať v eurozóne. S tým súvisia reformy, pre ktoré sa vláda dostáva pod tlak.

K Churchillovi aj Diane

Slovenský prezident Andrej Kiska sa počas návštevy Veľkej Británie zaradil medzi nositeľov The Freedom of the City of London.

Medzi držiteľov tejto pocty, ktorej prvé udelenie sa odhaduje na rok 1237, sa v minulosti zaradili aj osobnosti ako Sir Winston Churchill, Franklin D. Roosevelt, Nelson Mandela, Margaret Thatcher, Diana, princezná z Walesu, Plácido Domingo, J. K. Rowling a ďalší.

„Toto ocenenie, čestné občianstvo, nedostávajú štátnici veľmi často. Potešilo ma, pretože zahŕňa pochopenie toho, že všetci úspešní ľudia by mali uvažovať o filantropii. O tom, ako by mali časť toho, čo dostali, vrátiť späť spoločnosti,“cituje tlačová správa kancelárie hlavy štátu vyjadrenie Andreja Kisku po slávnostnej ceremónii v Londýne.

Viac..  EÚ prisľúbila Arménsku 270 miliónov eur, podporujú ho aj USA

Stretnutie s Charlesom

Kiska sa hneď v prvý deň návštevy stretol aj s princom Charlesom, ktoré navštívil v jeho sídle vo Windsore.

Počas približne 40-minútového rozhovoru s vylúčením verejnosti hovorili obaja štátnici o rôznych témach, najmä o dobročinnosti a start-upoch.

Britský princ sa slovenského prezidenta pýtal aj na vzťahy v rámci Európskej únie, ako aj na energetickú závislosť Slovenska od Ruskej federácie a spôsob, ako takúto závislosť riešiť. Porozprávali sa aj o charitatívnej činnosti, ku ktorej majú obaja blízko.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na gréckom ostrove Rhodos v pondelok otvorili nový terminál na špeciálny vízový program pre tureckých …

Consent choices