Historicky prvé víťazstvo v Cannes pre Slovensko

Keď je reč o festivale kreativity v Cannes, je zbytočné zveličovať či používať metafory. Za všetko hovoria jeho čísla. Aj tento rok festival dokázal, že je najväčšou udalosťou vo svete reklamy. O Levov z Cannes, jeho hlavné ceny, bojovalo 40 000 špičkových reklám z 96 krajín sveta.

Tohtoročná súťaž priniesla aj historický moment pre slovenskú reklamu. Medzi 40 000 nápadmi sa podarilo uspieť  agentúre JANDL, ktorá si odnáša bronzového Leva za kampaň pre klienta SAMDEX, oficiálneho predajcu značky batožiny Samsonite.

Ešte väčším úspechom je, že prvého Leva získalo Slovensko v kategórii Film, ktorá patrí medzi najnáročnejšie a považuje sa v Cannes za kráľovskú. Pre ilustráciu, v kategórii tento rok okrem Slovenska neuspela žiadna iná východoeurópska krajina.

Spomenúť iba čísla nestačí. Ak chcete vyhrať Leva, váš nápad musí byť naozaj výnimočný. Úspech agentúry JANDL najlepšie vystihol Tor Myhren, kreatívny šéf Grey Worldwide a predseda poroty filmovej kategórie v Cannes: “Kampaň Samsonite nás v porote oslovila najmä jedinečnosťou toho, ako podáva príbeh batožiny. Tie reklamy obsahujú ľudský rozmer, ktorý je dokonalý”.

Víťazstvo privítal s nadšením aj Valér Hlobil, výkonný riaditeľ JANDL: “Chcem sa poďakovať nášmu klientovi, značke SAMDEX, a tiež mojim kolegom za tento historický úspech. Vyhrať Leva je rovnako náročné, ako keby mal slovenský film vyhrať Oscara. Náš úspech dokazuje, že slovenská reklama vie byť konkurencieschopná aj na svetovej úrovni. A prináša aj nádej, že inšpirujeme ďalších slovenských klientov a reklamné agentúry a spoločne pozdvihneme kreativitu v slovenskej reklame na úroveň, ktorá bude baviť ľudí. Tak aby sa jej nesnažili vyhnúť, ale tešili sa na ňu. Som si istý, že je v našich spoločných silách priniesť budúci rok na Slovensko viac Levov.“

Viac..  Miriam Lexmann: Prijali sme legislatívu, ktorá má chrániť nezávislosť a vyváženosť médií

O ram

Odporúčame pozrieť

I. Korčok po zasadnutí šéfov diplomacií krajín EÚ: Uvedomme si, že víťazstvo Ukrajiny je slovenským životným záujmom

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR sa v pondelok (11. apríla 2022) v Luxemburgu, zúčastnil na rokovaní …

Consent choices