Prehľad týždňa: , Grécko, TTIP, zdaňovanie podnikov, letecká bezpečnosť

Parlament sa bude zaoberať Gréckom, ktoré stojí na pokraji bankrotu. Poslanci budú hlasovať o tom, čo s navrhovanými zmenami k TTIP. Ich vysoký počet totiž viedol k odročeniu plenárneho hlasovania o obchodnej dohode. Rokovať sa bude i o návrhu Komisie ohľadom zdaňovania podnikov, páde lietadla spoločnosti Germanwings a nábožensky motivovaných nenávistných prejavoch. Tento týždeň sa mení i predsedníctvo EÚ, 1. júla ho po Lotyšsku preberie Luxembursko.

 Výbor pre medzinárodný obchod bude  rozhodovať o tom, čo so 116 pozmeňujúcimi návrhmi a žiadosťami o oddelené hlasovanie alebo hlasovanie po častiach, ktoré boli predložené pred júnovým plenárnym hlasovaním o TTIP a zapríčinili jeho odloženie.

Osobitný výbor pre daňové rozhodnutia bude vo štvrtok spoločne s Jeanom-Claudom Junckerom a komisárom pre hospodárske veci Pierrom Moscovicim rozoberať návrhy Komisie týkajúce sa spravodlivého zdaňovania podnikov.

Po tom, ako sa v marci vo francúzskych Alpách zrútilo lietadlo spoločnosti Germanwings, vynorili sa viaceré otázky ohľadom leteckej bezpečnosti.

Viac..  Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

V nadväznosti na tohtoročné ozbrojené útoky v Paríži a Kodani a protiteroristické operácie v Belgicku sa bude  výbor pre občianske slobody zaoberať násilím a prejavmi nenávisti voči židom a moslimom.

Internet a mobilné aplikácie otvárajú nové príležitosti i pre sektor zdravotníctva. No prinášajú so sebou i nové výzvy, keďže nie všetci ľudia vedia, ako z týchto inovácií vyťažiť čo najviac. O tejto „zdravotnej gramotnosti“sa bude hovoriť na stredajšom seminári, ktorý organizuje parlamentný útvar pre zhodnotenie vedeckých a technologických možnosti (STOA).

O ram

Odporúčame pozrieť

Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na gréckom ostrove Rhodos v pondelok otvorili nový terminál na špeciálny vízový program pre tureckých …

Consent choices