Nová pracovná pozícia v Berlíne pre Európskych mladých novinárov

Európska mládežnícka organizácia novinárov (EYP) v súčasnej dobe hľadá generálneho tajomníka, ktorý bude pracovať na plný úväzok v Berlíne. Hľadá sa vysoko motivovaný a skúsený človek a hrubý mesačný plat podľa pracovného práva Spolkovej republiky Nemecko.

EYP podporuje mladých novinárov, ale aj mediálnych tvorcov a ich organizácie. Spolocne pracuju pre slobodu, rozmanitosť a kvality žurnalistiky. EYP podporuje prístup k povolaniu na medzinárodnej, európskej a miestnej úrovni. Pre viac pozrite si nasledovný dokument.

“Novinár je spisovateľ, ktorého tvorivá fantázia je trocha obmedzovaná skutočnosťou” Gabriel Laub

Kandidát na pozíciu generálneho tajomníka, by mal ukázať pružnosť, osobnú angažovanosť a motiváciu pri podpore aktivít EYP. Doležíte pre EYP je kandidát bude tímový hráč a ma skúsenosti s riadením multikultúrne a viacjazyčné tímy. Ak mate záujem sa zúčastniť, musíte sa prihlásiť do 10 júla 2015. Viac informácii nájdete na oficiálnej stránke TU.

Spýtali sme sa predsedu Európskeho Dialógu Filipa Sekana, prečo je doležíte podporovať mládežnícku žurnalistiku: „Mládež patrí už dlhú dobu medzi najviac ohrozené skupiny obyvateľstva, najmä čo sa týka uplatniteľnosti na trhu práce. V rámci spoločenských vied už dávno neplatí, že pre nájdenie dobrého zamestnania stačí len diplom. Preto podpora možností pre mládež, akou je napríklad žurnalistika, má pre študentov vysokú pridanú hodnotu. Navyše, v posledných rokoch je trendom, že zatiaľ čo počet vyštudovaných žurnalistov rastie, počet voľných novinárskych pozícii klesá. Študenti žurnalistiky majú o to sťaženú pozíciu, že na voľné pozície v novinárskej oblasti sa často dostanú aj absolventi iných spoločenskovedných odborov. Podpora mládežníckej žurnalistiky v rámci Európskej únie je z tohto pohľadu veľmi dôležitým impulzom pre súčasnú generáciu mladých študentov, ako aj absolventov žurnalistiky.“

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Fiala: Štáty EÚ si uvedomujú vplyv Ruska v Európe, je potrebné mu aktívne čeliť

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je …

Consent choices