Študujete v zahraničí? Brusel pripravuje nový program pôžičiek

K dohodám, ktoré prispejú k výhodným pôžičkám pre študentov, dospela spolupráca medzi študijným programom Erasmus+ a Európskym investičným fondom. Komisia týmto garantuje až 30 miliónov eur.

Peniaze z prvej vlny dohody môžu využiť študenti, ktorí pracujú na svojom magisterskom titule v Španielsku a naopak. Do dohody je zapojených až 33 európskych krajín.

Eurokomisár Tibor Navracsics tento počin privítal. „Predsavzali sme si podporovať talentovaných mladých Európanov, ktorí chcú absolvovať magisterské štúdium v zahraničí. Tieto pôžičky na magisterské štúdium v rámci programu Erasmus+ umožňujú študentom v Európe investovať do ich vzdelávania a budúcnosti za priaznivých a cenovo prijateľných podmienok. Vítame MicroBanku ako pionierku tohto systému a v budúcnosti sa tešíme na spoluprácu s inými finančnými inštitúciami v celej Európe.“

Európska Komisia a EIF spustili systém záruk za pôžičky na magisterské štúdium v rámci programu Erasmus+ začiatkom tohto roka prostredníctvom výzvy pre banky, aby sa zapojili. Z rozpočtu programu Erasmus+ získa tento systém 500 mil. EUR, čo pomôže zabezpečiť 3 miliardy EUR vo forme pôžičiek pre európsku talentovanú mládež. Celkovo je cieľom tohto systému podpora 200 000 študentov, ktorí chcú získať magisterský titul v zahraničí.

Viac..  Horizont Európa: 1,25 miliardy eur na podporu špičkového výskumu

Všetci študenti, ktorí využívajú grant, štipendium alebo pôžičku v rámci programu Erasmus+, teraz budú mať možnosť získať aj pomoc a usmernenie od nového Združenia bývalých a súčastných študentov programu Erasmus+, ktoré bolo spustené 12. júna na podujatí v Bruseli.

O bed

Odporúčame pozrieť

Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices