Policajti zadržali nelegálnych migrantov na juhu aj na východe Slovenska

Päť prípadov prevádzačstva odhalili policajti v priebehu posledných dní na západe Slovenska. Zadržali a obvinili šesť ľudí. Tí sa do krajiny pokúšali previesť takmer 50 migrantov, medzi nimi i deti.

Dvadsaťjedenročný Rumun cez Slovensko do Rakúska prevážal 30 cudzincov. Policajti ich zadržali na maďarsko-slovenskej hranici v Čunove.

Osamelé deti

Mladík prevážal ľudí z Afganistanu, Iraku i Iránu. Medzi nimi bolo aj päť detí bez sprievodu. V Čunove tiež chytili migrantov zo Sýrie. Aj medzi nimi boli deti.

„Deti boli umiestnené do detského domova. Ostatní cudzinci budú vrátení do Maďarska,“ uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Švédski Sýrčania

Na tom istom priechode prevádzali aj dvaja občania Švédska sýrskej národnosti. V aute mali štyroch krajanov zo Sýrie.

„Išlo o rodinu s dvomi deťmi vo veku päť a šesť rokov. Obvinení muži sú stíhaní väzobne a nelegálni migranti budú v zmysle readmisnej dohody vrátení do Maďarska,“ dodala Baloghová.

Prípady na východe

Dva prípady prevádzačstva zachytili policajti aj na ukrajinsko-slovenskej hranici. Obvinili dvoch Ukrajincov, ktorých stíhajú väzobne.

Viac..  EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

„Muži mali previesť dvoch nelegálnych migrantov vietnamskej štátnej príslušnosti mimo hraničného priechodu medzi Ukrajinou a Slovenskom v blízkosti obce Ubľa. Zarobiť si takto mali päťsto dolárov,“ ozrejmila Baloghová.

O ram

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices