Zaujíma ťa problematika migrantov? Stážuj v aliancii, ktorá sa zaoberá ochranou ich práv v Belgicku!

Baví ťa marketing a komunikácia, rád píšeš a vždy vieš nájsť na internete zaujímavé informácie? Pracuj pre Európsku radu pre utečencov a azylantov (ECRE), ktorá zastrešuje takmer 90 NGO-viek venujúcich sa tejto problematike.

Zvyčajne je ich hlavnou úlohou ochrana práv a pomoc utečencom, azylantom a vyhosteným ľuďom.

Spoločne pracujú na informovaní európskych činiteľov a verejnosti o tejto problematike prostredníctvom monitorovania a poukazovaním na porušovanie ľudských práv a zároveň navrhuje a presadzuje spravodlivé a účinné trvalo udržateľné riešenia.

Hľadaní stážisti budú mať na starosti prácu s mediálnym a komunikačným tímom, budú hľadať potrebné informácie vo všetkých typoch médií, tvoriť prieskumy, písať články, propagovať organizáciu navonok a byť v úzkom kontakte s komunitami utečencov.

Požadované je byť absolventom univerzity s podobným zameraním, mať základnú znalosť legislatívy EÚ v oblasti migrácie, ovládať prácu so sociálnymi médiami a ovládať plynule Angličtinu. Výhodou je znalosť francúzskeho alebo nemeckého jazyka. Dobré komunikačné schopnosti, zvládanie práce pod tlakom, iniciatíva a entuziazmus budú pri výbere účastníkom nápomocné.

Úspešní stážisti dostanú plat vo výške 751€ mesačne a belgickú pracovnú zmluvu. Prihlášku je potrebné poslať pred 22. júlom na e-mail tomarsson@ecre.org (cc: rcarvalho@ecre.org) a do predmetu napísať: “Application Media and Communications internship”.

Pre viac informácií o samotnej aliancii ECRA alebo ponúkanej pozícii navštívte ich oficiálnu stránku.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices