Na plenárnom zasadnutí sa riešila grécka kríza, odstúpenie Yanisa Varoufakisa a smskovanie predsedu Komisie. PHOTO: © European Union 2015

Juncker si počas zasadnutia v Bruseli smskoval s gréckym premiérom

Na zasadnutí mali poslanci primárne riešiť polročné predsedníctvo Lotyšska. Zvrhlo sa to však na rozpravu o gréckej kríze, Jean Claude Juncker smskoval.

Niektorí poslanci voči nekorektnému správaniu sa predsedu Európskej komisie vystúpili a kritizovali ho. „Posielame si správy s gréckym premiérom. Robím len svoju prácu,“ reagoval na kritiku Juncker.

Politici mali na zasadnutí prerokovať a zhodnotiť polročné predsedníctvo Lotyšska. Citlivá a horúca situácia, ktorú vygradovalo referendum, však odvracalo smer debaty. Do debaty výrazne zasiahlo aj rozhodnutie gréckeho ministra financií Yanisa Varoufakisa, že odstupuje z funkcie. „Je to dobrá správa, lebo ak si myslíte, že môžete viesť rokovania s veriteľmi, ktorých ste nazvali teroristami, takéto vyhlásenie je veľmi ťažko stráviteľné,“ reagoval na jeho počin europoslanec Gianni Pittella.

K situácii okolo Grécka sa vyjadril aj Juncker. „Chcem zabrániť odchodu Grécka z eurozóny. Som proti nemu. Na rade je však grécka vláda, ktorá musí v Bruseli vysvetliť, ako sa chce dostať z tejto nešťastnej situácie. Skutočne ľutujem, že grécka delegácia odišla od rokovacieho stola. V Európe sa to takto nerobí.“

Viac sa dozviete v priloženom videu: 

Viac..  Zastúpenie EK na Slovensku: Výsadba stromov je výsledkom spoločného environmentálneho úsilia

 

 

O bed

Odporúčame pozrieť

Európski odborári prídu do Bruselu protestovať proti úspornému programu EÚ

Tisíce pracovníkov z celej Európy vrátane Slovenska prídu v utorok (12. 12.) na protestný pochod …

Consent choices