štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: redakcia/KDH.

Europoslanec Ivan Štefanec je novou posilou v KDH Plus

Ján Figeľ: Príchod Ivana Štefanca posilní ekonomický tím KDH

Slovenská kresťanská demokracia bola vždy motorom pozitívnych zmien, mala odvahu a invenciu prinášať nové riešenia a nové myšlienky a ľudí. No vždy pamätala na hodnoty, ktoré sú univerzálne platné a robia z nás súčasť Európy.

Naša politika aj dnes potrebuje ľudí, ktorí sú vo svojej oblasti odborníkmi a k svojmu poslaniu pristupujú zodpovedne, bez demagógie a populizmu. To tím na cestu k TVORIVÉMU A VYSPELÉMU SLOVENSKU.

Stratégia KDH+ má ambíciu spájať takéto osobnosti. V rámci jej politického nástroja – PLATFORMY PLUS sa pridali ku Hnutiu už viacerí poslanci NR SR z iných strán.Dnes sa k nám pridáva aj poslanec EP, bývalý podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec. Bol poslancom NR SR a splnomocnencom vlády pre zavedenie eura na Slovensku. Cením si jeho rozhodnutie, skúsenosti a odhodlanie. Vítam ho v KDH+.

KDH+ funguje a rastie! Hnutie sa tak potvrdzuje aj pri chlebových témach ako kreatívna, konštruktívna a akcieschopná sila. Práve preto sa k nám pridávajú skúsení politici, odborníci, živnostníci a podnikatelia.

Kresťanských demokratov tak v EP budú zo Slovenska odteraz reprezentovať tri osobnosti – Anna Záborská, Miroslav Mikolášik a Ivan Štefanec. (KDH získalo v eurovoľbách pred rokom 13,2 % hlasov; tretí mandát hnutiu len tesne ušiel.)

Ivan Štefanec bude pôsobiť v rámci poslaneckej skupiny KDH vo frakcii EĽS. Ivan Štefanec posilní ekonomický tím a hospodársku kompetentnosť KDH. Európska ľudová strana sa hlási k hodnotám slobody, ľudskej dôstojnosti, solidarity, spravodlivosti a sociálneho trhového hospodárstva. Z tohto prostredia vyšli osobnosti, ktoré pohli svoje krajiny aj Európu dopredu – Robert Schuman, Konrad Adenauer, Jean Monnet a ďalší.

Ivan Štefanec sa dlhodobo venuje ľuďom, ktorí sú pilierom národnej aj európskej ekonomiky. Napriek tomu sa na nich často zabúda. Až 99  % všetkých podnikov v Európskej únii sú z kategórie malé a stredné. Mnoho z nich svojou štruktúrou rodinné. Rodinné podniky neplnia len hospodársku, ale aj sociálnu funkciu. Sú zdrojom príjmu, ale aj ochrany a plnia aj úlohu výchovy nových generácií k zodpovednému nakladaniu s majetkom. Súčasná slovenská vláda týmto ľuďom nielenže život neuľahčuje, ale hádže im pod nohy aj rôzne nezmyselné prekážky v podobe zvyšovania administratívy a odvodov. Trend v Európskej únii je presne opačný. Rozumná podpora podnikania je základom pre rast zamestnanosti a ekonomiky. To je programová priorita KDH. Preto sme zásadne obhajovali spravodlivosť v kauze Váhostav proti záujmom dvojice Široký – Fico. Preto sme vytvorili post OMBUDSMANA PRE ŽIVNOSTNÍKOV A PODNIKATEĽOV.

Viac..  Europoslanci schválili reformy pre udržateľnejší a odolnejší trh EÚ s plynom

Spolupráca KDH s Ivanom Štefancom bude zameraná hlavne na účinnú podporu malých a stredných podnikov, rast zamestnanosti, stabilitu európskej meny, efektívne využitie eurofondov. Návrhy zo Slovenska môže predkladať na pôde Európskeho parlamentu;  a naopak, na Slovensko bude prinášať skúsenosti z krajín, ktoré malému a strednému podnikaniu vytvárajú zdravé prostredie.

Správa je publikovaná v originálnom znení tlačového oddelenia KDH, bez redakčnej úpravy

 

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

Európska ľudová strana pokračuje v dialógu o európskom poľnohospodárstve a Európskej farmárskej dohode v Taliansku …

Consent choices