Komisia schválila odkúpenie Dresser-Rand, hospodárske prostredie zostane neporušené

Komisia schválila akvizíciu firmy Dresser-Rand spoločnosťou Siemens. Obe firmy sú najväčšími dodávateľmi turbo kompresorov, ako aj motorov, ktoré riadia tieto kompresory. Podľa EÚ nejde o narušenie konkurencieschopnosti trhu. 

Existujú rôzne druhy vodičov, ktoré sú využívané v ropnom a plynárenskom priemysle. Najviac na prieskum a ťažbu ropy a zemného plynu, ich prepravy a skladovania ako aj na rafináciu a výrobu rôznych plynových a ropných produktov. Komisia mala obavy, že pokiaľ ide o ovládače AGDT (aero-derivátne plynové turbíny), mohli by sa dodávatelia pre najväčšie spoločnosti znížiť z troch na dvoch. To by malo podľa europoslancov veľký vplyv na nevyváženosť a transparentnosť trhu. 

Po hĺbkovom vyšetrovaní, ktoré trvalo od februára tohro roka, prišla Komisia so závermi, že odkúpenie americkej spoločnosti Dresser-Rand spoločnosťou Siemens, nenaruší účinnú hospodársku súťaž v priestore EÚ.

Viac..  D. Šuica: Presadzovanie práv detí - prísľub ochrany, rešpektu a posilnenia postavenia

Siemens je nemecká spoločnosť, medzi ktorej produktové portfólio zahŕňa aj plynové a parné turbíny, generátory a kompresory. V najbližšej dobe sa továrenský kolos chystá odkúpiť svojho konkurenta Dresser-Rand.

O bed

Odporúčame pozrieť

Európska komisia hodnotila aj Slovensko. Je to pomerne smutné čítanie, reaguje Jozef Mihál. VIDEO

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Zdieľaj …

Consent choices