Európska komisia prijme 1400 stážistov (Grant: 1050 EUR/mesačne)

Stáž v Európskej Komisii dokáže ponúknuť mladým absolventom VŠ (Bc. Stupeň) unikátnu možnosť vyskúšať si pracovať pre EU inštitúciu. Stážista si môže zlepšiť schopnosti pracovať v medzinárodnom a viac-jazyčnom prostredí na vysokej úrovni. Dokáže pochopiť ciele integračných procesov a politík EÚ. Jedno z najdôležitejších pozitív je, že absolvent môže automaticky implementovať svoje nadobudnuté poznatky počas vzdelania do praxe.

Pracovným jazykom stáže je angličtina, nemčina, či francúzština. Stáže sú rozdelené na dve obdobia, a to letná stáž a zimná stáž. Letná stáž začína 1. marca a končí 31. júla 2016 a prihlásiť sa musíte do konca augusta 2015. Európska komisia alokovala 1400 miest pre stážistov, kde každý stážista získa 1050 EUR/ mesačne. Slúžia na pokrytie aspektov ako ubytovanie, strava, či cestovné, atď. Dĺžka stáže trvá 5 mesiacov a vykonáva sa väčšinou Bruseli.

Dôležitým prínosom zo stáži mladých nadšených absolventov je prijatie nových pohľadov, nových inšpirácii a taktiež možnosť obohatiť každodennú prácu Európskej Komisie.

Oficiálnu online prihlášku nájdete na oficiálnej stránke TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

ovzdusie

Znečistenie ovzdušia: Europarlament prijal zákon pre vyššiu kvalitu ovzdušia

Cieľom aktualizovaného zákona je znížiť znečistenie ovzdušia v EÚ pre čistejšie a zdravšie životné prostredie …

Consent choices