video

UTAJENÉ VIDEO: Imigranti si robia z ulíc Európy vojnovú zónu

Rozbité výklady, vytrhnuté dlažobné kocky, napadnutí policajti v autách, či pouličné bitky. Toto video je nakrútené v Paríži. Na mieste vládne chaos, ľudia kričia, a policajné zložky sa snažia nastoliť poriadok, ale nakoniec sa musia dať na ústup. Nelegálni migranti doslova prebrali moc nad niektorými parížskymi ulicami.

Aj keď sa nakoniec vždy podarí pouličné nepokoje dostať policajtom pod kontrolu, videí ako je toto na internete pribúda ako húb po daždi. S nelegálnymi utečencami prichádzajú aj drobné krádeže, či rozsiahle pouličné konflikty. Odpor voči migrantom narastá aj medzi obyvateľmi Únie. Po mnohých podobných videách sa im nedá ani diviť. Treba si ale uvedomiť, že spomedzi státisícov utečencov spôsobuje takého obrovské konflikty len zopár percent z nich.

Video z Paríža trvá necelých desať minút:


ZDROJ: YouTube/Pavol Szentivanyi

Problematike migrantov sa venujú aj europoslanci

Český europoslenac Tomáš Zdechovský /KDU, ČSL/ navštívil za posledné obdobie 15 utečeneckých táborov. Po tomto zážitku ostal rozčarovaný. Väčšinu z utečencov podľa neho tvoria ekonomickí migranti, ktorí utekajú z krajín, kde im nič nehrozí. Informáciu priniesla česká televízia CT24. Podľa europoslanca sa ale zároveň efektívne darí odhaľovať tých, ktorí klamú a takisto ich bude nutné deportovať do krajiny odkiaľ prišli. Celý článok si môžete prečítať TU.

Viac..  Bilčík k debate o Slovensku v EP: Dnes potrebujeme ešte viac brániť slobodné médiá a právny štát

Diskusiu o migrantoch spoluorganizovali aj Európske noviny. Je to pre EÚ hrozba, alebo príležitosť? Diskutujú Eduard Chmelár /politológ/, Jozef Viskupič /poslanec NR SR/, Barbora Meššová /Liga za ľudské práva/, Rohullah Naikzad /utečenec z Afganitanu žijúci dlhodobo na Slovensku/.

O red

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices