Kto chce stráviť rok v Ankare od októbra (všetko hradene cez Erasmus+)?

Mladinfo Slovensko vzniklo v roku 2010, keď sa Ondrej Mäsiar vrátil z projektu Európskej dobrovoľníckej služby z Macedónskej organizácie Mladiinfo. Dnes sú jednou z najaktívnejších organizácií na Slovensku v oblasti medzinárodných projektov pre mladých ľudí. Pomáhajú získať zahraničné skúsenosti a rozširovať obzory mladých ľudí.

Pridaj sa k dvom spokojným Slovákom na projekte v hlavnom meste Turecka v Ankare. Vydaj sa na objavnú cestu za inými kultúrami a tajomstvami Turecka. Na stretnutie západu a východu priamo v jeho srdci.

Mladiinfo Slovensko hľadajú dvoch dobrovoľníkov na projekt EDS. Téma je práca s deťmi, sociálne vylúčenie. Cely projekt bude trvať od 1.10.2015 do 30.9.2016, teda na 12 mesiacov. EDS ti bude pokrývať ubytovanie, stravu a plus mesačne vreckové 66 eur. Letenky budeš mat tiež refundovane.

Európska dobrovoľnícka služba umožňuje mladým ľuďom vycestovať von do zahraničia a realizovať tak projekt EDS v niektorej z členských krajín Európskej únie, prípadne v ostatných krajinách sveta. Téma projektu môže byť rôznorodá a dotýkať sa oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, umenia, ekológie. Hlavným cieľom EDS je podporiť solidaritu a toleranciu medzi mladými ľuďmi a umožniť im tak skúsenosť z neformálneho vzdelávania. EDS môže pomôcť mladým ľuďom získať nové zručnosti a skúsenosti a podporiť tak ich osobnostný ako aj profesionálny rast.

Viac..  Robert Hajšel: Ďakujem, že som ako europoslanec mohol pre vás pracovať, ale kandidovať opätovne už nejdem

V rámci projektu sa dobrovoľník bude zúčastňovať na športových aktivitách detí – tréningoch Capoeira a Muay Thai a bude viesť vlastné hodiny podľa záujmu – hodiny angličtiny, výtvarné práce a podobne. Dobrovoľník bude deti sprevádzať na športových súťažiach v iných tureckých mestách.

Ak máš od 18 do 30 rokov, môžeš sa prihlásiť do konca augusta 2015 na oficiálnej stránke Mladiinfo Slovensko TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Lagardová: Hospodársky rast v eurozóne by sa mal v priebehu roka 2024 zrýchliť

Hospodársky rast v eurozóne by sa mal v priebehu roka 2024 zrýchliť najmä v dôsledku …

Consent choices