Máš rád hory? Tak poď do Bulharska na 3 mesiace robiť horského asistenta!

ADEL je organizácia, ktorá vytvára možnosti pre mladých ľudí, ktorí chcú byť aktívni, skúšať a učiť sa nové veci, získavať skúsenosti a vedomosti pre svoj osobný a profesionálny rozvoj. ADEL chce obohatiť vzdelávací, sociálny a kultúrny život mladých ľudí žijúcich v našej krajine, najmä tých s nedostatkom príležitostí.

A práve teraz hľadajú dobrovoľníka na 3 mesiace do Bulharska. Dobrovoľníci budú pomáhať dedinčanom žijúcim v horskej dedinke Lozenska s ochranou životného prostredia, bezpečnou turistikou v horách, vzdelávaním detí a mladých ľudí v kempe s vonkajšími aktivitami, podporou ľudí so zdravotným postihnutím, prevencou lesných požiarov pri kempovaní a atď.

EDS-ka (Európska dobrovoľnícka služba) sa začne už 5. septembra a bude prebiehať do 5. decembra 2015. Cestovné náklady budú dobrovoľníkovi preplatené do 275 EUR, ubytovanie má dobrovoľník zdarma + dostane príspevok na stravu a vreckové.

Európska dobrovoľnícka služba umožňuje mladým ľuďom vycestovať von do zahraničia a realizovať tak projekt EDS v niektorej z členských krajín Európskej únie, prípadne v ostatných krajinách sveta. Téma projektu môže byť rôznorodá a dotýkať sa oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, umenia, ekológie.

Spýtali sme sa Davida Hluška, ktorý absolvoval EDSku vo Vietname, či by ju odporučil aj ostatným:

“EDS je skvelá príležitosť na to, aby ste spoznali miestnu kultúru, stretli ďalších dobrovoľníkov z celého sveta a pochopili zmysel dobrovoľníctva, teda robiť dobré veci bez nároku na zisk. Stretol som počas projektu veľa ľudí, aj Európanov, ktorí si za svoju dobrovoľnícku skúsenosť museli zaplatiť, pretože o tejto príležitosti nevedeli. EDS je financovaná Európskou úniou a všetky náklady vrátane zdravotných, cestovných či náklady na stravovanie a ubytovanie sú hradené. Táto skúsenosť vám takisto môže pomôcť zistiť, čo naozaj v budúcnosti chcete robiť.”

Ak mate záujem, môžete sa prihlásiť čim skôr na oficiálnych stránkach TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices