SDKÚ-DS: Utečenci používajú ženy a deti ako živé štíty

Združenie žien SDKÚ-DS pozoruje s veľkým znepokojením, ako sa vyvíja celoeurópsky problém s utečencami. Táto otázka je natoľko pálčivá a vážna, že je potrebné začať sa jej vážne venovať. Združenie žien preto vyzýva Vládu SR a takisto zástupcov médií, aby nepomáhali šíriť dezinformácie a začali občanov SR informovať racionálne bez zbytočného emocionálneho pozadia.

„Prestaňme sa pozerať na utečencov cez ženy a deti. V ich krajinách sú ženy a deti vnímane ako nesvojprávne, za svoj názor bičované, kameňované a zabíjané na verejnosti za ovácií davu. U nás ich používajú ako štíty, pretože my sme ľudia, ktorí vyznávajú hodnoty ako rodina, láska, dôvera a rovnoprávnosť. Bezcitné využívanie žien ako štítov je bezprecedentný krok, ktorý musíme odmietnuť. Ako ženy navrhujeme politickým predstaviteľom, aby sa začali zaujímať hlavne o deti, ženy a matky, ktoré definitívne pomoc potrebujú!” vyjadrila sa predsedníčka Združenia žien SDKÚ-DS Barbora Oráčová.

Viac..  EK: Aprílový súbor prípadov nesplnenia povinností: kľúčové rozhodnutia

Zástupcovia Združenia žien SDKÚ-DS odovzdali dnes predstaviteľom obce Wolfstahl prvú várku pomoci. Dámske hygienické potreby, plienky a čistiace obrúsky, na ktoré častokrát ľudia pri zbierkach zabúdajú.

„Chcem veľmi poprosiť prevádzkovateľov drogérií a dovolím si týmto osloviť aj veľké supermarkety, pridajte sa ku nám a pomôžte napríklad dodaním hygienických potrieb, ženám, ktoré to naozaj potrebujú.“ dodala B. Oráčová.

Správa je publikovaný v originálnom znení tlačového oddelenia SDKÚ-DS, bez redakčnej úpravy.

O red

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices