maďarská kameramanka

Maďarskú kameramanku vypočula polícia, za incident sa ospravedlnila

BUDAPEŠŤ – Maďarská polícia vypočula kameramanku Petru László, ktorý na srbsko-maďarskej hranici podrazila nohy utečencovi s dieťaťom v náručí a kopala do utečencov. Informovala o tom maďarská agentúra MTI.

Polícia v maďarskej metropole už vo štvrtok večer na svojich stránkach uviedla, že Petra László bola vypočúvaná ako podozrivá, vo väzbe ale nezostane.

Prípadom sa vo štvrtok začal zaoberať štátny zástupca z maďarskej župy Csongrád. Ako uviedol Sándor Törő, obdržal niekoľko sťažností na to, že žena kameramanka z televízie N1TV pri utečeneckom tábore pri meste Röszke fyzicky napadla niekoľko utečencov, medzi nimi aj deti.

Trestné oznámenie

Trestné oznámenie na kameramanku podali opozičné stany Demokratická koalícia a Dialóg za Maďarsko. Televízna stanica N1TV, ktorá je blízka nacionalistickej strane Jobbik oznámila, že ženu prepustila. Tým považuje za prípad vyriešený.

Incident sa stal v utorok pri pohraničnej obci Röszke, kde v utečeneckom tábore končia migranti prekračujúce srbsko-maďarské hranice cez železničnú trať a po ceste. Miesto leží asi 200 kilometrov od Belehradu a 170 kilometrov od Budapešti.

Viac..  Medzinárodný deň žien: Dajte dievčatám vzory na prekonávanie prekážok

Ospravedlnila sa

Petra László sa za svoje konanie ospravedlnila a vyhlásila, že sama nemôže uveriť tomu, čo urobila. Tvrdí, že sa naľakala davu migrantov utekajúcich smerom k nej a že jej vo vyhrotenej situácii „praskli nervy“ a naskočil obranný reflex.

„Nie som bezcitná rasistická kameramanka, ktorá kope do detí. Nezaslúžim si politický hon na čarodejnice, očierňovanie ani početné vyhrážky zabitím,“ uviedla László, ktorá je podľa vlastných slov od utorkového incidentu stále v šoku. Svoje ospravedlnenie tlmočila v liste uverejnenom v konzervatívnom denníku Magyar Nemzet.

Incident si môžete pozrieť TU:

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

V súvislosti s dnešným rozhodnutím Európskeho parlamentu (EP) žalovať Európsku komisiu za uvoľnenie eurofondov Maďarsku …

Consent choices