Hľadá sa 8 účastníkov na seminár o EU voľbách

Práve teraz máte možnosť sa prihlásiť na ErasmusPlus seminár s názvom: „The Youth Vote Counts“, ktorý sa uskutočni v Murzasichle v Poľsku. Seminár bude v termíne od 8. novembra do 15. novembra 2015 a zúčastní sa na ňom viac ako 50 účastníkou z rôznych krajín : Litvy, Chorvátska, Rumunska, Poľska a zo Slovenska. Hlavné témy projektu sú veľmi aktuálne a to nízka účasť vo voľbách do Európskeho parlamentu, časté príznaky intolerancie a kultúrna rozmanitosť v Európskom parlamente.

Počas seminára sa účastníci naučia spôsob organizácie volebných kampaní, ale aj vedenia volebnej kampane, a zároveň sa oboznámia s fungovaním Európskeho parlamentu. Zo Slovenska sa môže zúčastniť až 8 účastníkov vo veku 18 až 26 rokov.

Za slovenskú stranu je kontaktným partnerom GrowUp Startup centrum Vysokej školy ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave. Kooridinátor GrowUp centra, Ing. Michal Fabuš, PhD. prezradil o seminári pre EuropskeNoviny.sk: „Voľby sú prostriedkom demokracie, prostredníctvom verejnej voľby je ponúkaná najdemokratickejšia metóda obsadzovania verejných funkcií. Prečo teda mladí tento prostriedok naplno nevyužívajú? Možno stojíme aj pred otázkou teórie verejnej voľby (volebné právo) v praxi – dobrovoľnosť verzus povinnosť.“

Ak máte záujem, stačí poslať svoje CV a motivačný list na growup@vsemvs.sk do 7.10.2015. Cestovné náklady sú preplácané do 80 EUR, pričom stravu a ubytovanie hradí organizátor. Viac detailnejších informácii nájdete v dokumente seminára TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

 

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Európa chce od Číny dve veci, ale nie je isté či ich dostane

Európa chce od Číny dve veci – zmenu jej relatívne proruského postoja k vojne na …

Consent choices