Mladý líder alebo líderka, či super projekt? Nominujte na ocenenie MOST 2015!

Rada mládeže Slovenska (RmS) združuje mimovládne organizácie, ktoré sa venujú deťom a mládeži. V súčasnosti ich zastrešuje 18, každá z nich je formálne zaregistrovaná ako občianske združenie alebo nezisková organizácia. Všetky spolu združujú viac ako 40-tisíc detí a mladých ľudí. A každý rok organizuje RmS ocenenie dobrých nápadov, odvahy a ochoty spolupracovať pod názvom MOST. Je to verejným poďakovaním za snahu a hodiny dobrovoľníckej práce. A samozrejme povzbudením a motiváciou k tomu, aby ľudia nelenili a naďalej robili svet lepším a krajším miestom.

MOST je zároveň ocenením práce organizácií, ktoré svojimi aktivitami vytvárajú zázemie pre mladých ľudí a verejne im vyjadrujú podporu.

Každý z vás môže posielať nominácie do 16. septembra v 5 kategóriách.

 

Mladý líder
Je mladý človek do 26 rokov, ktorý svojou prácou pomáha zlepšovať svet okolo seba a inšpiruje ostatných, aby tak robili tiež. Je pre vás motiváciou, tútorom, ale i dobrým priateľom. Je vždy ochotný a pripravený pomôcť, nápad mení ihneď v činy a vy vôbec neviete, kedy spí, učí sa do školy, randí, je a všetky tie ostatné veci, ktoré bežní smrteľníci robia. Poznáte takého? Nominujte ho!

Mladá líderka
Tak ako všetky správne filmové či hudobné ocenenia vyzdvihujú ženy a mužov osobitne, chceme aj my podporiť akčné mladé devy, ktoré sa neboja meniť svet okolo seba. Je ich všade navôkol dostatok, preto im venujeme vlastný priestor, ktorý si zaslúžia. Vo výsledku budeme mať dvoch mladých fantastických, o ktorých je treba počuť. A to je dobre.

Projekt roka
Poznáte aktivitu, ktorá spája mladých ľudí, aby niečo spoločne zažili, posunuli, či zlepšili? Vymysleli ju mladí pre mladých, je živelná, strhujúca, zábavná, ale zároveň dôležitá, hoci nie úplne dokonalá. Robí svet krajším miestom a jedného dňa možno prispeje k svetovému (alebo lokálnemu) mieru. Chceme vedieť o nových a inšpiratívnych nápadoch, ktoré si zaslúžia byť zdieľané!

Dlhodobý prínos
Určite viete o aktivite, ktorou prešlo množstvo mladých ľudí. Odnášajú si z nej nezabudnuteľné zážitky, skúsenosti, aj nové kamarátstvá. Roky funguje vďaka neúnavnej práci organizácií. Zaslúži si našu pozornosť, nominujte ju! Ak takýto projekt nepoznáte, ale viete o človeku, ktorý dlhodobo vkladá svoju energiu a nápady do práce pre mladých ľudí, dajte nám o ňom/nej vedieť.

Cena RmS
Cena RmS sa udeľuje mimo nominovaných kategórií. O jej udelení rozhoduje organizátor súťaže. Chceme týmto ocenením poukázať na výnimočných ľudí, organizácie či aktivity, ktoré sa “nezmestili” do rámca žiadnej kategórie. Je to špeciálne ĎAKUJEM tým, ktorých prácu a nasadenie osobne poznáme, vidíme zblízka a preto si ju nesmierne vážime.

Viac informácií nájdete TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

mladi ludia

Život v Európskej únii mladým ľuďom zo Slovenska vyhovuje, aj keď vedia byť kritickí

Na cestovnom pase majú nápis Európska únia, za hranice na západ cestujú bez kontroly, v podnikoch …

Consent choices