Srbi zmenili smer, autobusy s migrantmi posielajú Chorvátom

BELEHRAD – Autobusy, ktoré doteraz prepravovali migrantov z juhu Srbska k maďarskej hranici, presmerovali dnes k hranici Chorvátska. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na srbské médiá.

K zmene trasy autobusov došlo po tom, ako Maďarsko sprísnilo podmienky pre migráciu a uzatvorilo dvojitými zábranami svoju hranicu so Srbskom.

Príkaz na zmenu trasy

Väčšinu prichádzajúcich migrantov Maďarsko nevpustilo na svoje územie alebo ich napriek protestom Belehradu vrátilo späť do Srbska.

Podľa správ srbskej televízie B92 dostali príkaz na zmenu trasy vodiči autobusov, ktoré prevážajú migrantov z mesta Preševo na srbsko-macedónskej hranici.

Namiesto maďarskej hranice mali autobusy zamieriť do mesta Šid pri hranici s Chorvátskom, ktoré je rovnako ako Maďarsko členskou krajinou EÚ.

Nová cesta cez Chorvátsko

Mesto Šid sa ako cieľová destinácia objavilo aj na tabuľkách autobusov, uviedla agentúra DPA.

Viac..  Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Niektorí migranti sa vyjadrili v tom zmysle, že po uzavretí maďarských hraníc budú musieť použiť alternatívnu trasu do Rakúska a Nemecka, a to cez územie Chorvátska a Slovinska.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom protáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému …

Consent choices