záborská
Anna Záborská. PHOTO: © European Union 2015 - Source EP.

Záborská kritizuje nemeckého ministra vnútra

Slovenská europoslankyňa Anna Záborská včera kritizovala nemeckého ministra vnútra Thomasa de Maiziére za jeho návrh, aby štáty, ktoré nesúhlasia so zavedením kvót na prijímanie migrantov, dostali menej peňazí zo štrukturálnych fondov EÚ. Podľa Záborskej je takýto návrh protiprávny a škodlivý.

„Viacročný finančný rámec EÚ nie je trhací kalendár. Jeho súčasťou sú štrukturálne fondy, ktoré slúžia na vyrovnávanie rozdielov medzi rozvinutými starými a menej rozvinutými novými členskými štátmi. Hovoriť o krátení týchto prostriedkov ako nejakom treste za nesúhlasný postoj v otázke prijímania migrantov znamená spochybniť  víziu Európy, v ktorej majú všetci občania rovnaké príležitosti a práva, bez ohľadu na to, či žijú v Nemecku a Francúzsku, alebo na Slovensku, či v Poľsku,“ vyhlásila Anna Záborská.

Slovenská europoslankyňa je presvedčená, že Slovensko má kapacity, ktoré môže ponúknuť, ale zároveň platí, že rodiny utečencov nemôžu prežiť celý život v tábore. Potrebujú prácu, bývanie, vzdelanie. „Od kompetentnej vlády očakávam konkrétne návrhy a prepočty, čo dokážeme utečencom ponúknuť a koľko to bude stáť. Tvrdohlavé krútenie hlavou zvládne aj trojročné dieťa, ministri a predseda vlády by sa mali začať správať ako dospelí a predkladať európskym partnerom aj verejnosti argumenty,“ upozornila Záborská.

Viac..  Marcový súbor prípadov nesplnenia povinnosti: kľúčové rozhodnutia

O ram

Odporúčame pozrieť

Zaborska

Buďte s nami pri eurovoľbách, staňte sa členom okrskovej komisie za Kresťanskú úniu

Už 8. júna 2024 nás čakajú voľby do Európskeho parlamentu. Ak máte záujem o členstvo v okrskovej komisii za …

Consent choices