Slováci sú nespokojní s postojom Bruselu k utečencom

BRATISLAVA – Viac ako 80 percent Slovákov je nespokojných s postojom Bruselu k riešeniu utečeneckej krízy. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila spoločnosť European Analytical Center.

Rozhodne nespokojných je podľa prieskumu 47 percent opýtaných, viac ako tretina odpovedala, že je skôr nespokojná. Kroky lídrov Európskej únie naopak schvaľuje každý desiaty opýtaný.

Viac ako polovica opýtaných verí, že únia sa v dôsledku imigračnej krízy nerozpadne.

Rozpad únie straší starších

Možnosť rozpadu únie si podľa prieskumu najmenej pripúšťajú ľudia do 30 rokov. Naopak najviac respondentov, ktorí vnímajú rozpad Euróspkej únie ako reálnu možnosť, zistil prieskum medzi ľuďmi vo veku od 40 do 60 rokov.

Polícia v spolkovej krajine Bavorsko zaznamenala v utorok príchod ďalších približne 6- tisíc žiadateľov o azyl, ktorí sa do Nemecka dostali napriek zavedeniu kontrol na hranici s Rakúskom počas uplynulého víkendu.

Kontroly migrantov nestopli

Agentúra Reuters o tom dnes informuje s odvolaním sa na nemenovaného policajného hovorcu. Väčšina utečencov prichádza z rakúskeho Salzburgu, niektorí však prekračujú hranice aj na iných miestach. Len za minulú sobotu priviezli vlaky na hlavnú stanicu v Mníchove 13- tisíc utečencov.

Viac..  Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Nemecké orgány, ktoré podľa Reuters čelia najväčšiemu prílevu migrantov od skončenia druhej svetovej vojny, v nedeľu obnovili kontroly na hraničných priechodoch do Rakúska. Agentúra DPA informuje, že čoraz viac utečencov sa dostáva na nemecké územie cez menšie hraničné priechody, ako sú mosty alebo hrádze na rieke Inn.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices