Výzva na pracovné miesto v Európskej odborovej konfederácii

 

EOK (Európska odborová konfederácia) zastupuje milióny zamestnancov v 36 krajinách po celej Európe. EOK bojuje o udržateľný rast, plnú zamestnanosť, kvalitné pracovné miesta a samozrejme za primeranú odmenu. Požadujeme iný ekonomický model, v Európe i vo svete a proces rozvoja, ktorý si váži ľudí a životné prostredie.

A práce teraz hladujú odborného poradca pre oblasti zamestnanosti a trhu práce. Úspešný kandidát bude hrať kľúčovú úlohu v tíme EOK v Bruseli a bude úzko spolupracovať s novým vedením EOK.

Pracovné úlohy sú nasledovné:

  • poskytovať poradenstvo v oblasti zamestnanosti a trhu práce v oblastiach ako netypické a pekérne práce, stratégia Európa 2020 a európsky semester
  • pomáhať pri príprave oficiálnych pozícií EOK
  • aktívnu úlohu v tíme ako interne, tak externe na činnostiach v rámci európskeho semestra
  • analýza a konštruktívne pripomienkovať oznámenia alebo smernice z Európskej komisie, ale aj správy z Európskeho parlamentu a pripravovať reakcie EOK.
  • pripravovať a participovať na práci pracovných výborov a skupín EOK v oblasti politiky nezamestnanosti a trhu práce a sledovať situáciu na európskej úrovni.
  • zastupovať EOK na rôznych fórach so zástupcami inštitúcií EÚ (Komisia, EP, Výboru pre zamestnanosť, Neformálne zasadnutie Rady EPSCO, EHSV)
  • spolupráca s konfederáciami v danej oblasti

Záujemcovia musia mať minimálne 5 rokov skúseností v danej oblasti, taktiež dobrú vedomosť o tom ako pracuje európsky semester a pracovné skúsenosti s odborármi. Odporúča sa plynulo hovoriť po anglicky a francúzsky.

EOK hľadá odborného poradcu pre oblasti zamestnanosti a trhu práce

Posted by Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky – KOZ SR on 18. september 2015

 

EOK ponúka vynikajúce finančné ohodnotenie, skvelé pracovné prostredie, práca s mnohými výzvami a multikultúrny a dynamický tím. Viac informácii nájdete na oficiálnej stránke TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

praca

EÚ: Rozdiely v odmeňovaní žien a mužov sú stále výrazné, upozorňujú odbory

Podľa štúdie Európskej konfederácie odborových zväzov (EOK) sú ženy v Európe, ktoré vykonávajú práce vyžadujúce …

Consent choices