štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: redakcia/red.

Tím europoslanca Štefanca sa zapojil do Európskeho týždňa mobility

Tento týždeň prebieha v celej Európskej únii podujatie Európsky týždeň mobility. Jeho cieľom je pripomenúť širokej verejnosti dôležitosť pohybu a zdravého životného štýlu. Do aktivít európskeho týždňa mobility sa zapojil aj slovenský europoslanec Ivan Štefanec (EĽS, KDHplus) so svojim tímom.

„Pohyb je dôležitý nielen pre naše zdravie, ale aj pre prírodu. Podľa štúdií prejde väčšina ľudí v mestách do práce vzdialenosť menšiu ako 5 kilometrov. Ak by namiesto áut používali hromadnú dopravu, bicykel, či vlastné nohy, znížil by sa objem škodlivých emisií a vymizli by aj dopravné zápchy,“ konštatuje Štefanec.

„Tento týždeň sme si v mojom tíme dali záväzok, že do práce pôjdeme výhradne peši, na bicykloch, alebo použijeme MHD. V Bruseli je to pomerne jednoduché, pretože sieť cyklotrás je veľmi kvalitná a bicykle je možné požičať si na každom rohu. Na Slovensku je situácia horšia. Stále absentuje systémová politika budovania cyklotrás a cyklistickej infraštruktúry. Toto je jedna z oblastí, kde  máme západnú Európu stále v čom doháňať.“

Ivan Štefanec  otvoril svoje kancelárie v Bratislave a v Košiciach. Po svojom zvolení prešiel na bicykli trasu z Bratislavy do Bruselu a toto leto odštartoval prvý ročník cyklotúry po Slovenských mestách a obciach, počas ktorej osádzal cyklostojany a propagoval cyklistiku.

Viac..  I. Štefanec: Minister Takáč má farmárov počúvať, nie na nich podávať trestné oznámenia

Podujatie v Bratislave

V rámci Európskeho týždňa mobility priravila Informačná kancelária Európskeho parlamentu cyklojazdu, ktorá odštartuje v nedeľu 20.9.2015 o 16:00 spred Starej tržnice.

Pripravené sú aj darčeky pre každého účastníka, ktoré nájdete v stane Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu priamo pri štarte.  Trasa bude jednoduchá a zvládnu ju aj rodiny s deťmi.  Cyklojazdu podporujú Cyklokuchyňa, Národný cyklokoordinátor Peter Kľučka a Hlavné mesto SR Bratislava.

O ram

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Prezidentská kampaň pred druhým kolom volieb je v plnom prúde. Svoju podporu kandidátom vyjadrujú rôzne …

Consent choices