Grécka vláda sa zameria na migráciu a plnenie úloh eurozóny

ATÉNY – Nová grécka vláda sa zameria hlavne na problematiky prisťahovalectva a tiež na plnenie úloh vyplývajúcich z tretieho záchranného programu eurozóny. Vyplýva to z informácii niektorých gréckych médií.

Nová koaličná vláda tvorená ľavicovou formáciou Syriza a nacionalistickými Nezávislými Grékmi by podľa denníka To Vima mala mať 25 až 27 ministrov a námestníkov ministrov v postavení plnoprávnych členov vlády.

Staronový minister financií

Ministrom financií by mohol byť opäť Euklidis Tsakalotos, ktorý dobre zapôsobil na rokovaniach s kolegami z krajín eurozóny. Špekuluje sa ale, že výrazne ľavicovo zameraný Tsakalotos už o funkciu nebude mať záujem.

Predpokladá sa, že do čela niektorých rezortov nastúpia nestraníci. Namiesto Tsakalotosa by mohol i financie viesť člen dočasnej úradníckej vlády, ktorá doviedla krajinu k predčasným voľbám, a to Jorgos Chuliarakis. Vďaka doterajším výsledkom by mohol v ministerskej funkcii zotrvať aj šéf rezortu pre prisťahovalectvo Janis Muzalas, ktorý tiež pôsobil v prechodnom kabinete.

Viac..  EÚ prisľúbila Arménsku 270 miliónov eur, podporujú ho aj USA

Tsipras na summite

Šéf Nezávislých Grékov Panos Kammenos by mal opäť viesť ministerstvo obrany.

Nový kabinet zloží prísahu v stredu ráno. Hneď potom sa Tsipras presunie na summit Európskej únie, ktorý sa bude venovať imigrácii.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

 

 

 

O ram

Odporúčame pozrieť

M. Kazaks: Je príliš skoro vyhlásiť víťazstvo nad infláciou v eurozóne

Je príliš skoro vyhlásiť víťazstvo nad infláciou v eurozóne. Riziko väčšieho a dlhšie trvajúceho rastu …

Consent choices