sulik
Richard Sulík, europoslanec. PHOTO © European Union- EP.

SaS: Kvóty sú debaklom premiéra Fica

Presadenie migračných kvót považuje strana Sloboda a Solidarita za debakel vlády Roberta Fica a slovenskej diplomacie, ktorá sa nedokázala väčšinovému hlasovaniu vyhnúť. Upozorňujeme, že s princípom väčšinového hlasovania, ktorý zakotvila Lisabonská zmluva, súhlasil aj Robert Fico a strana Smer.

Dňa 10. apríla 2008 poslanci Smeru hlasovali za Lisabonskú zmluvu v Národnej rade SR. Preto považujeme za krajne nezodpovedné, aby sa dnes slovenský premiér odmietol podriadiť pravidlu, ktoré on sám a jeho ľudia schválili. Je to najlepšia cesta Slovenska do medzinárodnej izolácie a k poníženiu občanov Slovenskej republiky.  Dnes je úplne zrejmé, že vláda Roberta Fica zlyhala, lebo neprijala adekvátny podiel zodpovednosti na riešení krízy.

Miesto poctivej diplomacie a poctivého prístupu k problémom premiér Fico počas uplynulých týždňov zmobilizoval na Slovensku masívny odpor verejnosti proti utečencom, využívajúc tie najpodlejšie techniky propagandy. V rovnakej chvíli mu  však jeho vlastní poslanci v Európskom parlamente hlasovali za povinné kvóty, čo len podčiarkuje špinavú hru predsedu vlády s občanmi Slovenska. Varujeme Roberta Fica pred stupňovaním konfliktu s Európskou úniou len preto, aby sa mohol pasovať do pozície samozvaného záchrancu národa a prekryť tak pred voľbami všetky zlodejstvá smeráckej oligarchie.  Strana SaS opakovane deklarovala, že je proti povinným kvótam, lebo ich napĺňanie naráža na mnohé právne a technické prekážky a obmedzuje suverenitu štátu v citlivej oblasti.

Vďaka neschopnosti slovenskej diplomacie a jej premiéra sú povinné kvóty dnes schválené a suverenita štátu obmedzená na základe rozhodnutia drvivej väčšiny ministrov vnútra členských štátov EÚ. Považujeme to za absolútne nenormálny stav. Očakávame, že niekto  z kompetentných zozbiera odvahu a prevezme za zlyhania slovenskej diplomacie politickú zodpovednosť. Strana SaS vyhlasuje, že nebude Robertovi Ficovi  pri jeho bezohľadnej ceste k moci, ktorá vrhá Slovensko do medzinárodnej izolácie a poškodzuje občanov, asistovať.

Správa je publikovaná v originálnom znení tlačového oddelenia SaS, bez redakčnej úpravy.

Viac..  Martin Hojsík o raňajkovej smernici: Rodičia chcú vedieť, čo natierajú deťom na chlieb

O ram

Odporúčame pozrieť

Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Stanovisko podpredsedu Európskeho parlamentu Martina Hojsíka, v ktorom reaguje na vyjadrenia premiéra Roberta Fica k …

Consent choices