Európsky dialóg hľadá stážistu/ku na pracovnú stáž excelentnosti u europoslankyne Jany Žitňanskej do Bruselu

 

Európsky dialóg v spolupráci s europoslankyňou Janou Žitňanskou (ECR) spúšťajú nový projekt s názvom “Pracovná stáž excelentnosti”, ktorý by ste si nemali nechať ujsť. V Európskej únii máme 61 % stáží, ktoré sú nekvalitné, neplatené a neľudské. Mladí ľudia tak majú pochopiteľne problém ísť stážovať do zahraničia. A preto sme sa rozhodli poukázať na to, ako by to malo fungovať.

Pracovná stáž bude realizovaná v bruselskej kancelárii pani europoslankyne Jany Žitňanskej v Európskom parlamente. Stážista alebo stážistka bude priamo začlenený/á do pracovného procesu Európskeho parlamentu. Stáž bude trvať dva mesiace (január a február). Pred stážou v Bruseli absolvuje kandidát v decembri školenie, kde ho členovia Európskeho dialógu zaškolia s vedomosťami, ktoré bude potrebovať v Bruseli.

Pracovná stáž bude obsahovať všetky atribúty kvalitnej stáže:

  • Zmluva o stáži
  • Kompatibilita so štúdiom
  • Mentoring od členov Európskeho dialógu
  • Finančný grant na obdobie 2 mesiacov v Bruseli
  • Certifikát

Stáž odporúčame kandidátom, ktorí sa venujú najmä nasledovným témam (zamestnanosť, školstvo, ženy, deti, zdravotné postihnutie, ľudské práva). Taktiež medzi podmienky patria komunikatívnosť, cieľavedomosť, schopnosť pracovať v tíme a ovládanie anglického jazyka, pričom ďalšie jazyky (francúzsky jazyk, nemecký jazyk atď) sú len výhodou. Stážista popri svojich denných povinnostiach v kancelárii europoslankyne Žitňanskej bude mať okrem toho možnosť písať blog na stránku Európskeho dialógu.

Ak máš záujem viac informácii nájdete na oficiálnej stránke TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Fiala: Štáty EÚ si uvedomujú vplyv Ruska v Európe, je potrebné mu aktívne čeliť

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je …

Consent choices