Laura Stefan

Stretni sa s Laurou Stefan! Politička, ktorá poráža korupciu v Rumunsku. Hosťom bude aj Iveta Radičová

Laura Stefan je jednou z hlavných autoriek úspešných rumunských protikorupčných reforiem, na základe ktorých dokázali zodpovedné orgány vyšetriť viacero politických káuz a aktuálne stíhajú aj súčasného rumunského predsedu vlády.

V rokoch 2005 a 2007 zastávala pozíciu riaditeľky rumunského ministerstva spravodlivosti zodpovednej za protikorupčnú politiku. Vypracovala a presadila protikorupčnú stratégiu a akčný plán, je autorkou kľúčových častí rumunskej protikorupčnej legislatívy. Navrhla a zrealizovala viacero osvetových programov v oblasti boja proti korupcii a pripravila plán reformy rumunskej prokuratúry.

Pani Stefan je zakladateľkou EFOR (Expert Forum), ktoré zastrešuje oblasť vymáhateľnosti práva a protikorupčnej legislatívy. Má viac ako 15 ročné odborné skúsenosti tak vo verejnom, ako aj v súkromnom sektore. Od roku 2012 je jednou zo 17 členov Expertnej skupiny na boj proti korupcii v EU, ktorá zastrešuje tvorbu protikorupčných správ Európskej komisie. Pôsobí tiež ako medzinárodný expert v oblasti boja proti korupcii, reformy súdnictva, a boja proti praniu špinavých peňazí pre Európsku komisiu, pre Svetovú banku, rovnako ako aj pre UNDP a OECD. Koordinuje rôzne národné a regionálne programy vo svojej odbornej pôsobnosti.

Viac..  Jozef Mihál: Žijete na Slovensku, ale pracujete v Rakúsku. Máte nárok na daňový bonus?

KEDY A KDE? 28. septembra 2015, 18.00 h.

Hotel Crowne Plaza, Bratislava

Program:

18.00     Otvorenie a privítanie účastníkov (Juraj Miškov, predseda SKOK!)

18.05     Vystúpenie p. Laury Stefan

18.45     Panelová diskusia – Iveta Radičová, Laura Stefan, Kamil Krnáč

(p. Iveta Radičová sa panelovej diskusie zúčastní na pozvanie Centra pre otvorenú politiku)

20.00     Záver

Informácie o prednáške nájdete aj na Facebooku eventu.

Pripravené bude aj LIVE vysielanie! Tu si ho budete môcť pozrieť:

O red

Odporúčame pozrieť

Špeciálny európsky vlak sa na ceste po kontinente zastavil aj v Bratislave. Európske Noviny mali príležitosť sa ním previesť z Viedne do Bratislavy

Špeciálny vlak „Connecting Europe Express“, začal svoju cestu v rámci Európskeho roka železníc 2. septembra, …

Consent choices