Maďarsko hlási pokles migrantov, denne príde cez 5 000 utečencov

BUDAPEŠŤ – Ďalší pokles počtu migrantov, druhý deň po sebe, zaznamenali maďarské úrady v pondelok. Počas dňa ich prišlo 5 335, informovala podľa rakúskej tlačovej agentúry APA maďarská polícia. Drvivá väčšina, 5 224 osôb, opäť prišla z Chorvátska, zvyšok zo Srbska.

Prúd utečencov mierne poklesol už v nedeľu, a to ako v Maďarsku, tak následne aj v Rakúsku. V Maďarsku ten deň registrovali 6 627 utečencov, pričom denný priemer minulý týždeň bol cez 8 000. Od južnej, chorvátskej hranice boli migranti opäť bez problémov dopravení na západ krajiny k rakúskym hraniciam.

Podľa záznamov úradov na ceste do bohatších európskych krajín prešlo Maďarskom od začiatku roka už 280 720 migrantov utekajúcich z Blízkeho východu, Ázie a Afriky pred vojnovými konfliktmi a biedou.

Falošné doklady i pašovanie ľudí

Maďarská polícia oznámila, že v pondelok zatkla šesť osôb pre falošné doklady. Zadržala tiež dve osoby podozrivé z účasti na pašovaní ľudí. Okrem toho začal skrátený súdny proces proti 18 ľuďom obvineným z ilegálneho prekročenia hraníc.

Viac..  Peter Pollák: Novinárom musíme zaručiť, aby nepísali pod tlakom, ale slobodne

Maďarská agentúra MTI napísala, že od 15. septembra, kedy v Maďarsku vstúpili do platnosti sprísnené imigračné opatrenia, už bolo alebo je stíhaných 264 ľudí.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices