V azylovom centre dobodali policajta, leží v nemocnici

KODAŇ – Dánsky policajt je v nemocnici v kritickom stave po tom, čo ho v noci z pondelka na utorok v najväčšom azylovom stredisku v krajine pobodal zatiaľ neznámy útočník. Informovalo o tom na svojich internetových stránkach dánske vydanie denník The Local.

Policajt utrpel bodné zranenia do brucha v skorých ranných hodinách v azylovom stredisku Center Sandholm na severe najväčšieho dánskeho ostrova Sjaelland, na ktorom sa nachádza tiež metropola Kodaň. Polícia objekt následne zaistila a začala po útočníkovi pátrať.

„V súčasnosti prípad na mieste intenzívne vyšetrujeme a snažíme sa nájsť vinníka,“ uviedol hovorca miestnej polície Henrik Suhr. Zatiaľ ale nikoho nezatkli a motív útoku zostáva neznámy.

Na operačnom stole

„Pokúšame sa zistiť okolnosti, ale je to zložité, pretože náš najdôležitejší svedok leží na operačnom stole,“ dodal Suhr. Polícia informovala, že jeho život už nie je bezprostredne ohrozený.

Viac..  Komisia zaregistruje iniciatívu občanov „Môj hlas, moja voľba: za bezpečnú a dostupnú interrupciu"

V zariadení, ktoré sa nachádza severne od Kodane, sú registrovaní novo prichádzajúci migranti. Tiež tu bývajú tí, ktorým bola žiadosť o azyl zamietnutá a ktorí čakajú na deportáciu.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices