Viktor Orbán chce, aby si migrantov rozdelil celý svet

NEW YORK – Maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý v zahraničí čelí kritike pre svoj tvrdý postoj k migrantom navrhol, aby sa o veľkú masu ľudí, ktorí migrujú z Blízkeho východu, Ázie a Afriky do Európy, podelil celý svet. V prejave na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN upozornil, že Európa toto bremeno sama nezvládne.

Súčasná kríza podľa predsedu maďarskej vlády nie je utečeneckou krízou, ale nekontrolovaným masovým migračným hnutím bez limitov.

Orbán uviedol, že zapojení sú do neho ekonomickí migranti, utečenci, žiadatelia o azyl, ale aj „cudzí bojovníci“.

„Je jasné, že Európa toto bremeno nemôže niesť sama a bude čoskoro destabilizovaná, pokiaľ toto bremeno nebude zdieľané na globálnej úrovni,“ vyhlásil Orbán, ktorý v tejto súvislosti vyzval ku konaniu všetkých významných aktérov medzinárodnej politiky o globálnom systéme kvót, ktorý by rozdelil migrantov do všetkých krajín.

Sú obeťami

Migranti sú podľa Orbána obeťami zlého vládnutia a chybných medzinárodných politických rozhodnutí, ktoré viedli k vojne, ako napríklad v Sýrii. Sú ale aj obeťami zlej európskej politiky a pašerákov ľudí.

Viac..  Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska

„Je našou morálnou povinnosťou dať týmto ľuďom späť ich domovy a ich krajiny. Nemôže byť našim cieľom poskytnúť im nový, európsky život. Musíme im pomôcť získať späť ich vlastný život v ich domovoch. Aby sme to dosiahli, musíme nastoliť mier a vypracovať plán ekonomického rozvoje v ich domovských krajinách“ dodal maďarský premiér.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices