Britský premiér Cameron: To, čo robia Rusi v Sýrii, je veľká chyba

LONDÝN/DAMASK – Britský premiér David Cameron vyhlásil, že rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina spustiť vojenské operácie na podporu režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada bolo strašnou chybou. Informovala o tom agentúra Reuters.„Podporujú mäsiara Asada, čo je z ich hľadiska aj z hľadiska celého sveta strašná chyba. V danej oblasti to spôsobí ešte väčšiu nestabilitu,“ povedal Cameron v rozhovore pre televíznu stanicu BBC počas výročného zjazdu Konzervatívnej strany, ktorý sa tento rok koná v anglickom meste Manchester.Väčšina ruských vzdušných útokov, ako sme doposiaľ mali možnosť vidieť, sa uskutočnila v tých oblastiach Sýrie, ktoré neovláda Islamský štát (ISIS), ale odporcovia režimu (sýrskeho prezidenta Bašára Asada), dodal Cameron.

Ruské letectvo začalo v stredu útočiť na ciele v Sýrii, čo podľa agentúry Reuters spôsobilo dramatickú eskaláciu zahraničnej angažovanosti v tamojšom konflikte.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Putin demaskoval Fica, Slovensko zažíva hanbu

Vladimir Putin počas svojej každoročnej veľkej tlačovej konferencie pochválil Fica s Orbánom. Podľa ruského prezidenta …

Consent choices