maňka vladimír
Vladimír Maňka. PHOTO: © European Union- EP.

Stopka pre Smer v Európskej strane socialistov nehrozí, tvrdí Maňka

BRATISLAVA/ŠTRASBURG – Pozastavenie členstva Smeru-SD v Strane európskych socialistov (PES) zatiaľ nehrozí. Eurosocialisti však budú monitorovať Smer-SD v postojoch a vyjadreniach k migračnej kríze. Ako povedal vedúci delegácie Smeru-SD vo frakcii Socialistov a demokratov v Európskom parlamente Vladimír Maňka, s takýmto návrhom pôjde šéf frakcie na piatkové rokovanie predsedníctva PES.Frakcia sa v utorok večer dve hodiny zaoberala postojom Smeru-SD a jej predsedu Roberta Fica k utečencom. Eurosocialistom prekáža najmä avizované podanie žaloby Slovenska na súd v Luxemburgu proti právne záväznému aktu o kvótach, schválenému väčšinou ministrov vnútra členských krajín EÚ.

Žaloba: naše právo

„Vedeniu frakcie som vysvetľoval, že žaloba nie je namierená ani proti EÚ, ani proti niektorému členskému štátu. Je to naše právo,“ povedal Maňka s tým, že vo frakcii ho podporili predstavitelia sociálnodemokratických strán z Českej republiky, Bulharska a Malty. Slovensko má osem týždňov na rozhodnutie, či podá žalobu.

Viac..  Europarlament prijal nové pravidlá transparentnosti pre politickú reklamu

Fico vysvetľoval

Fico v pondelok v Štrasburgu vysvetľoval vedeniu socialistickej frakcie Európskeho parlamentu, aký má postoj k moslimom, k utečencom a k povinným kvótam. Podľa Maňku si ho však nepozvali eurosocialisti, ale o stretnutie požiadal sám Fico.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali memorandum

Európski socialisti pozastavili členstvo dvom stranám novej vládnej koalície

Vedenie Strany európskych socialistov na stretnutí rozhodlo o pozastavení členstva dvoch slovenských strán. Hovoria o …

Consent choices