Európsky inštitút mieru v Bruseli hľadá nové posily!

 

Európsky inštitút mieru (EIP) je nová iniciatíva v srdci Európy s globálnou pôsobnosťou. EIP prispieva ku globálnej mierovej agende Európy a Európskej únie, najmä prostredníctvom mediácie a neformálneho dialógu. Inštitút sleduje medzinárodnú diplomaciu a pôsobí ako flexibilný a externý nástroj na podporu vyjednávacieho úsilia EÚ.

Momentálne hľadajú stážistov do svojej kancelárie v Bruseli.  Stáž je plne platená a stážista bude pracovať 40 hodín za pracovný týždeň. Podrobnosť o grante bude upresnená až počas prijímacieho procesu. Stáž trvá 6 mesiacov s možnosťou predĺženia. EIP bude stážistovi taktiež pokrývať stravné lístky a náklady na mestskú dopravu.

Stážisti môžu pracovať na dvoch témach, jedna je Sýria a extrémizmus a druhou sú vzťahy EÚ a Ruska.

Rastislav Martiška sa vyjadril pre EuropskeNoviny.sk: “Vzhľadom na aktuálnu situáciu na blízkom východe a dlhodobé riešenie vzťahov EÚ a Ruska vidím túto možnosť stáže ako veľký prínos pre každého mladého ambiciózneho človeka. Práca v medzinárodnej pracovnej skupine zloženej z ľudí z celej Európy, možnosť spoznať ďalšie inštitúcie EÚ, spoznať zaujímavých ľudí a pracovať v prostredí s veľkou nasadenosťou tak aj o tomto je stáž v organizáciách EÚ v Bruseli.”

Uzávierka prihlášok je do 19. októbra 2015. Ak máte záujem sa prihlásiť, odporúčam vám pozrieť si oficiálnu stránku TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Európski odborári prídu do Bruselu protestovať proti úspornému programu EÚ

Tisíce pracovníkov z celej Európy vrátane Slovenska prídu v utorok (12. 12.) na protestný pochod …

Consent choices