Mini-Erasmus je tu opäť a ešte vo väčšom! Využi príležitosť a prihlás sa

 

Úspešný projekt Mini-Erasmus organizácie Future Generation Europe už po tretíkrát otvorí stredoškolákom brány do sveta vysokých škôl. Cieľom projektu je pomôcť mladým ľuďom, aby sa na základe vlastnej skúsenosti správne rozhodli, kam povedú ich kroky v budúcnosti, konkrétne, na ktoré vysoké školy. Vďaka projektu bude môcť vyše 500 stredoškolákov už tento november zasadnúť na týždeň do vysokoškolských miestností a zažiť reálne prednášky a semináre. Ako avizujú samotní organizátori, počet zapojených stredných aj vysokých škôl tento rok vzrastie. Predpokladom je, že študentov z 50 stredných škôl privítajú až na 11 vysokoškolských inštitúciách.

„Aj keď je ešte len september, náš tím nezaháľa a pracuje na tom, aby každá súčasť projektu bola maximálne profesionálna,“ prezrádza Miroslava Dujičová. „Okrem rokovania s vysokými a strednými školami nezabúdame ani na vytváranie nových partnerstiev, vďaka ktorým sa účastníkom Mini-Erasmu počas poobedného programu predstavia úspešné a zaujímavé osobnosti, ktoré im umožnia pozrieť sa na ďalšie možnosti svojho osobnostného aj profesionálneho rozvoja. Projekt obohatí účastníkov o čo najviac informácií, ktoré im pomôžu pri rozhodovaní a usmernia ich v ďalšom živote. Samozrejme, nebude núdza ani o oddychové večerné aktivity, keďže aj to patrí k správnemu vysokoškolskému životu.“

„Keďže s viacerými fakultami ešte rokujeme o podmienkach spolupráce,“ dopĺňa Matúš Jarolín, „zoznam všetkých zapojených vysokých škôl, z ktorých bude na výber, zverejníme v priebehu októbra. Prezradíme však, že sa môžete tešiť na niekoľko nových odborov.“

ZDROJ: YouTube/Future Generation Europe

„Ďalšou plánovanou novinkou je simultánne spustenie Mini-Erasmu aj v Česku, Rakúsku, Poľsku a Lotyšsku. V každom prípade to bude veľké a budeme radi, ak budete pri tom. Niektorí z našich  bývalých účastníkov sú už teraz riadni vysokoškoláci a je skvelé vidieť, že sa aj vďaka projektu Mini-Erasmus rozhodli správne. Ich spokojnosť nás neustále posúva vpred,“ uzatvára Matúš.

Ak vás tento koncept zaujal a tiež by ste si chceli vyskúšať byť vysokoškolákom, mali by ste zbystriť  pozornosť. Mini-Erasmus sa uskutoční od 22. novembra do 26. novembra 2015. Registrácia do projektu však bude spustená už 25. októbra 2015. Ak vaša škola ešte v projekte nebola zapojená, nevadí! Stačí napísať organizátorom na mail info@futuregenerationeurope.eu a prebrať s nimi možnosti zapojenia.

Tak teda neváhajte a zažite Mini-Erasmus!

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

 

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices