migranti
PHOTO: Ilustračné © European Union 2015 - Source : EP.

Nemecko opäť predĺži hraničné kontroly, pre nával migrantov

BERLÍN – Nemecko chce pokračovať v hraničných kontrolách, ktoré dočasne obnovilo v polovici septembra. Dôvodom je utečenecká kríza. Informoval o tom spravodajský portál Spiegel Online.

Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere komisárovi EÚ pre migráciu, vnútorné záležitosti a občianstvo Dimitrisovi Avramopulosovi oznámil, že kontroly na hraniciach Nemecka budú predĺžené o ďalších 20 dní do 1. novembra. Týka sa to naďalej predovšetkým hranice s Rakúskom.

Predĺženie opatrení je potrebné vzhľadom na „naďalej neriadený nesmierny a takmer nepretržitý prílev štátnych príslušníkov tretích krajín“ a s cieľom ochrániť bezpečnosť a poriadok, informoval.

Podľa počasia

Cesta cez Egejské more je naďalej hlavnou trasou utečencov prichádzajúcich do Európy, píše Spiegel. Podľa toho, aká je v oblasti poveternostná situácia, prichádza na grécke ostrovy denne 1000 až 4800 utečencov.

V porovnaní s takzvanou balkánskou trasou tento rok klesli počty zistených migrantov prichádzajúcich cez Taliansko. Túto cestu si tiež volilo výrazne menej Sýrčanov, v súčasnosti ju využívajú najmä ľudia z afrických krajín ako Eritrea, Nigéria a Sudán.

Viac..  Komisia bilancuje hlavné úspechy v oblasti migrácie a azylu

Státisíce utečencov

Rakúsko zaregistrovalo od 5. septembra do 5. októbra príchod 221 148 utečencov, len 3,8 percenta z nich tam požiadalo o azyl. Z Nemecka v rovnakom časovom úseku vycestovalo smerom do Škandinávie približne 32 tisíc utečencov.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecko: Nová politická strana chce rozpustiť EÚ a zrušiť klimatické politiky

Nová nemecká politická strana, Aliancia Sahry Wagenknechtovej (BSW), sa v prípade úspechu v tohtoročných voľbách …

Consent choices