štefanec
Ivan Štefanec, europoslanec. PHOTO: archív IŠ.

Ivan Štefanec je viceprezidentom Európskeho združenia pre malé a stredné podnikanie

Poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (KDH, EĽS) bol na kongrese Európskej ľudovej strany v Madride zvolený za viceprezidenta Európskeho združenia pre malé a stredné podnikanie (SME Europe).

SME Europe je významnou súčasťou najsilnejšieho politického zoskupenia v Európskom parlamente, Európskej ľudovej strany. Cieľom združenia je presadzovať záujmy malých a stredných podnikateľov, podporovať ich rast a generovať návrhy na zlepšenie podnikateľského prostredia.

Malé a stredné podniky predstavujú chrbtovú kosť európskej ekonomiky a vytvárajú viac ako dve tretiny pracovných miest. Okrem hospodárskeho prínosu zohrávajú v spoločnosti aj významnú stabilizačnú úlohu.

„Malému a strednému podnikaniu sa venujem už od svojho vstupu do politiky v roku 2006. V slovenskom parlamente som sa predložil viacero legislatívnych návrhov, ktoré mali za cieľ zlepšiť ich postavenie. V tejto činnosti pokračujem aj na pôde Európskeho parlamentu. Som rád, že z mojej novej pozície budem môcť malým a stredným podnikom pomáhať ešte efektívnejšie. Do budúcnosti nás v tejto oblasti čakajú veľké výzvy a príležitosti, akými sú dokončenie jednotného trhu v oblasti služieb, vybudovanie spoločného digitálneho trhu a ďalšie odbúravanie administratívnych prekážok, aby sa podnikanie stalo skutočne voľné a celoeurópske. Dôležitú úlohu v rozvoji podnikania zohráva aj zmluva TTIP, kde sa nám už teraz darí presadzovať klauzuly, ktoré otvoria pre európske malé a stredné podniky americký trh.“

Viac..  Jozef Mihál podrobne o norme Euro 7: Čo to bude znamenať pre automobilky a pre ľudí

O red

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices