Neznámi ozbrojenci útočia na migrantov, ktorí sa plavia po mori

ATÉNY/WASHINGTON – Neznámi ozbrojenci zaútočili v ostatnom čase osemkrát na lode s utečencami smerujúcimi z Turecka na grécke ostrovy, pričom plavidlá najskôr zadržali a neskôr zničili, a to zväčša v okolí ostrova Lesbos. Informovala o tom ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch s odvolaním sa na svedkov.

Tínedžer z Afganistanu organizácii povedal, žepiati muži so strelnými zbraňami narazili so svojím člnom do plavidla, v ktorom sa nachádzal 9. októbra. Neskôr údajne napadli ešte tri ďalšie plavidlá, aby napokon zmizli smerujúc ku gréckej pevnine.

Iba v auguste grécka pobrežná stráž zadržala pre podozrenie z lupičských prepadov plavidiel s migrantmi troch Grékov vo veku 21-31 rokov, ktorí sa pri svojej kriminálnej činnosti prezliekali za príslušníkov pobrežnej stráže.

Peniaze

Aj najnovšie prípady prepadov lodí v Egejskom mori sú predmetom vyšetrovania gréckych orgánov, zatiaľ však bez zadržania eventuálne podozrivých.

Viac..  Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

Nezvaní hostia sa na lodiach migrantov zaujímajú tak o peňažnú hotovosť, ako aj o odevy, avšak pravidelne sú predmetom ich záujmu motory využívané v plavidlách.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O ram

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices