Pozvánka: Vyšehrad ako konkurencieschopná destinácia pre trvalo udržateľný cestovný ruch v Európe

Inštitút hospodárskej politiky (IHP) v spolupráci s Vysokou školou ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave (VŠEMvs) organizuje na akademickej pôde medzinárodnú konferenciu – Vyšehrad ako konkurencieschopná destinácia pre trvalo udržateľný cestovný ruch v Európe. Konferencia sa uskutoční dňa 28. októbra 2015 od 08:30 hod. v priestoroch VŠEMvs v Bratislave. Zúčastnia sa jej zástupcovia krajín V4, ktorí sa budú venovať téme využitia potenciálu spojenia týchto krajín s cieľom podporenia Karpatského regiónu.

Konferencia je súčasťou projektu Karpaty ako konkurencieschopná destinácia pre trvalo udržateľný cestovný ruch v Európe, ktorý je spolufinancovaný z Medzinárodného Vyšehradského fondu.

Pre ekonomický rozvoj krajín V4 je výzvou využiť bohatosť historického a kultúrneho potenciálu regiónu Karpát pre rozvoj turistiky. Na tomto podujatí vystúpi regionálna riaditeľka pre Európu zo Svetovej organizácie cestovného ruchu p. Isabel Garaňa, štátny tajomník z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky p. František Palko, rektorka Vysokej školy ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave p. Viera Cibáková, veľvyslanec Slovenskej republiky v Španielskom kráľovstve p. Vladimír Grácz a zástupcovia partnerov projektu z Čiech, Maďarska, Poľska a Slovenska.

Jednou z hlavných tém konferencie bude zlepšovanie kvality služieb v cestovnom ruchu, zvyšovanie konkurencieschopnosti a spolupráca v rámci regiónu V4 ako jedného celku.

Ak máte záujem sa zúčastniť, prosím o potvrdenie Vašej účasti mailom (konferencia@ihp.sk)

Viac informácii a program nájdete TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracoval Miroslav Hajnoš

O Miroslav Hajnoš

Odporúčame pozrieť

Lagardová: Európa a USA by nemali súťažiť o to, kto ponúkne vyššie dotácie

Európa a USA by sa mali vyhnúť ponúkaniu nadmerných ekonomických výhod v snahe podporiť hospodársky …

Consent choices