zaborska
Anna Záborská, europoslankyňa. PHOTO: European Parliament 2015

Záborská: Migrácia nie je liek na zlú demografiu

Slovenská europoslankyňa Anna Záborská je presvedčená, že zamestnávanie migrantov bude znamenať len krátkodobú úľavu pre štáty s dlhodobo nízkou pôrodnosťou. Takto získaný čas však musia využiť na výrazné zlepšenie postavenia prirodzenej rodiny. Vo svojom dnešnom vystúpení na medzinárodnej konferencii „Budapest Demographic Forum“ okrem iného uviedla: „Hlavnou politickou prioritou starnúcich krajín je nájsť ľudí na prácu. Ľudí, ktorí by nahradili deti, čo sa mali narodiť pred dvadsiatimi rokmi, ale nenarodili sa.“

Na trojdňovej konferencii, ktorá sa začala včera, sa zúčastňuje vyše 250 účastníkov, vrátane viacerých ministrov, poslancov Európskeho parlamentu a parlamentov členských štátov EÚ, zástupcov cirkví a expertov. Jej cieľom je vytvoriť priestor pre diskusiu o demografických trendoch v Európe z pohľadu rodinnej, ekonomickej, sociálnej a migračnej politiky a preskúmať možné riešenia.

Viac..  Miriam Lexmann: Slovensko má obrovskú príležitosť zatepliť budovy za európske peniaze

Podľa Záborskej je dôležité zmeniť perspektívu politiky tak, aby sa do popredia dostala rodina a spoločné dobro. „Naša spoločnosť je postavená na egoizme a to je podľa mňa hlavný dôvod nízkej pôrodnosti. Ak to nezmeníme, nakazia sa týmto egoizmom v našich škôlkach a školách aj deti utečencov narodené v Európe,“ upozornila slovenská europoslankyňa.

O red

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices