SaS je už oficiálne v treťom najväčšom klube Európskeho parlamentu

Strana Sloboda a Solidarita sa dnešným dňom (13. 11.) stala členom Aliancie konzervatívcov a reformistov (AECR), tretej najväčšej politickej frakcie v Európskom parlamente. Za SaS sa na podpisovom akte zúčastnili tajomník strany pre zahraničné vzťahy Juraj Droba a generálny manažér SaS Roman Foltin.  Za AECR vstup svojim podpisom schválil Jan Zahradil, prezident frakcie a europoslanec za českú ODS.

„Aliancia konzervatívcov a reformistov je treťou najväčšou a najrýchlejšie rastúcou frakciou v Európskom parlamente. V prípade SaS kladieme dôraz predovšetkým na reformy, ktoré sú pre EÚ nevyhnutné a pre frakciu AECR prirodzené. Spoliehame sa na doterajšiu dobrú spoluprácu s nám najbližšími kolegami z českej ODS. Rovnako blízka nám je aj britská konzervatívna strana, ktorej predseda David Cameron osobne presadil manželstvá osôb rovnakého pohlavia. S nádejou sa pozeráme aj na novovznikajúcu maďarskú liberálnu stranu nezávislého poslanca Zoltána Késza,“ uvádza Juraj Droba.

Strana SaS na prelome rokov vystúpila zo skupiny Aliancie liberálov a demokratov za Európu (ALDE) predovšetkým preto, lebo tí, čo samých seba nazývajú liberálmi, sa odklonili od liberálnych hodnôt a smerujú k socializmu. „Volajú po väčšom vplyve Bruselu, federalizácii Európy, fiškálnej únii, skladaniu sa na grécky dlh a otvárajú Európu ďalším vlnám imigrantov. Z tohto pohľadu sú pre nás omnoho triezvejšie a rozumnejšie pozície, ktoré zastáva AECR, či už v ekonomických otázkach, ale aj v otázkach budúcnosti Európy,“ dodal Droba.

Viac..  Porušovanie sankcií bude v EÚ trestné. Naprieč krajinami sa zavádzajú prísne tresty

O dac

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices