Starostka Paríža vyzvala obyvateľov, aby dnes ostali doma

Po nočných teroristických útokoch vyzýva starostka Paríža Anna Hidalgo obyvateľov, aby zostali doma. K útoku sa zatiaľ nikto oficiálne neprihlásil. Ide o najväčší teroristický útok v Paríži od skončenia druhej svetovej vojny.

Teroristi strieľali do davu, odpaľovali výbušniny, či páchali samovražedné atentáty. K útokom došlo na viacerých miestach. Zahynulo viac ako 120 ľudí, 215 je zranených a 80 v kritickom stave. Prvý útok sa začal na rušnej ulici Rue Alibert krátko pred 21:30. Neznámy muž strieľal zo zbrane AK-47. Postupne došlo k útokom na ďalších miestach.

Podľa svedkov muži počas útokov kričali „Allah Akbar“ a „toto je za Sýriu.“ V krajine vyhlásil prezident Francoise Hollande výnimočný stav. Stalo sa to po prvý krát od konca druhej svetovej fojny. V uliciach zostáva približne 1500 vojakov. Zatvorené je parížske metro, školy a úrady.

Viac..  Krajiny EÚ prisľúbili 7,7 miliardy eur na humanitárne účely

Teror sa do Paríža vrátil 10 mesiacov po útokoch na redakciu Charlie Hebdo. Útočníkov bolo osem, sedem z nich odpálilo bomby, ktoré mali pripevnené na sebe. Všetci útočníci by mali byť mŕtvi. Niektoré leteceké spoločnosti už zrušili lety do Paríža.


ZDROJ: YouTube/Utoo B Heavenbound

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Bojujeme ďalej proti ruskej vojnovej propagande zneužívajúcej športovcov

V Európskom parlamente pokračujú aktivity s cieľom zabrániť propagácii ruského a bieloruského režimu na blížiacich …

Consent choices