lepenová
Marine Le Pen. PHOTO: redakcia/red.

Vyzbrojiť Francúzsko a pozatvárať mešity! Vyzvala europoslankyňa Marine Le Pen

Predsedníčka francúzskeho Národného frontu Marine Le Penová sa tvrdo ohradila voči teroristickým útokom v Paríži. V reakcii zdôrazňuje nutnosť obrany európskych hodnôt a mali by sme začať uvažovať o radikálnejších krokoch.

PREJAV MARINE LE PENOVEJ V PLNOM ZNENÍ

Drahí spoluobčania, prežívame hrôzu, národnú tragédiu. Hlavné mesto Francúzska prežilo útoky barbarstva nevídaných rozmerov. Piatkové nočné útoky ukázali ďalší nárast násilia Islamského štátu.

Na našu krajinu zaútočili už šiesty raz počas tohto roka. Francúzsko oplakáva svojich mŕtvych a ja plečem s ním. Myslím na mnoho ranených. Viacerí z nich sú v kritickom stave. Rodinám vyjadrujem najhlbšiu sústrasť. Skláňam sa pred obetavosťou a profesionálnym prístupom našich záchranárov a policajtov, vyjadrujem im svoje uznanie. Sú hodní obdivu celého nášho národa. Mám povinnosť oznámiť vám, že Francúzsko a Francúzi už nie sú v bezpečí, musíme okamžite konať.

Je na čase, aby si Francúzsko ujasnilo, kto sú jeho spojenci a kto sú jeho nepriatelia. Všetci tí, ktorí bojujú, sú spojencami Francúzska a mali by sme s nimi patrične zaobchádzať.

Je dobre, že prezident vyhlásil výnimočný stav, aj dočasné hraničné kontroly. Nech si hovorí Európska únia čokoľvek, je nevyhnutné, aby si Francúzsko udržalo kontrolu nad svojimi hranicami už navždy. Bez hraníc nie je možná ochrana.
Francúzsko je v súčasnosti vykreslené ako zraniteľné. Musíme sa prezbrojiť, lebo už dlho prechádza naprogramovaným kolapsom svojich kapacít ochrany a obrany. To všetko pritom tvárou v tvár predvídateľným a rastúcim hrozbám. Musíme obnoviť svoje vojenské prostriedky, políciu, armádu, rozviedku a colníkov. Štát musí znovu zabezpečiť svoje základné poslanie – ochraňovať Francúzov.

Islamský fundamentalizmus musí byť konečne zničený. Francúzsko musí zakázať islamské organizácie, zavrieť radikálne mešity. Musíme vyhostiť cudzincov, ktorí kážu na našom území nenávisť. Musíme vyhostiť nelegálnych prisťahovalcov, ktorí tu nemajú čo robiť. Pokiaľ ide o členov týchto islamských hnutí dvojakého občianstva, musíme ich zbaviť ich štátnej príslušnosti a zakázať im vstup na naše územie.

Drahí moji spoluobčania, my sme odvážni ľudia. Ako národ musíme byť v tejto situácii jednotný. Za slovami musí byť silná akcia, ktorá bude chrániť Francúzov a udržiavať túto jednotu.

Viac..  Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

O red

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices