Kým nás budete bombardovať, budeme vás zabíjať. Vyhrážajú sa islamisti

PARÍŽ – Islamisti zverejnili nové video, na ktorom oslavujú piatkové parížske útoky, vyhrážajú sa ďalším násilím a vyzývajú moslimov vo Francúzsku, aby boli trpezliví.

Video zverejnila Furat media – mediálna pobočka Islamského štátu. Vidieť na ňom troch francúzskych militantov z Islamského štátu, ktorí odpovedajú na otázky o útokoch v Paríži, pri ktorých zahynulo 129 ľudí.

„Alláh bude terorizovať srdcia neveriacich. Prinesie teror do Francúzska, do Paríža,“ hovorí jeden z mužov na videu, ktorý sa predstavil ako Abu Džulajbib.

Rovnako, ako vy

Ďalší muž, ktorý sa predstavil ako Abu Omar al-Firansi, sa na záberoch najskôr modlí a následne vyťahuje automatickú pušku.

„Vy útočíte na nás a my budeme na vás, rovnako, ako vy útočíte na nás. Je to jednoduché. Bombardujete nás a čakáte, že nepríde žiadna reakcia. Ale my reagujeme,“ povedal.

„Zbierame moslimov, nevinných, ktorých zabili v ich domoch, na trhoch. Zbierame telá a vy si myslíte, že sa to nestane vo vašom dome. Samozrejme, že stane,“ hovorí.

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

„Mali by ste vedieť, že islam nie je len o mieri, je o vojne. Ako všetky krajiny. Keď sme napadnutí alebo keď nám hrozia útokom, útočíme. Tak to je. Myslíte si, že moslimovia sú slabí alebo poslušní? Nie, nie sme poslušní. A dokým nás budete bombardovať, prídeme do vašich domovov a zabijeme vás s tým, čo máme,“doplnil al-Firansi.

Útok za útok

Francúzsko a Rusko zintenzívnili bombardovanie islamistov v Sýrii po piatkových útokoch v Paríži, pri ktorých zahynulo 129 ľudí. K útokom sa prihlásil práve Islamský štát.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Poľnohospodári vo viacerých krajinách EÚ protestujú proti opatreniam

Poľnohospodári vo Francúzsku, Poľsku, Rumunsku i viacerých ďalších európskych krajinách v posledných dňoch blokujú cestné …

Consent choices