brusel atentátnik
Reprofoto: noviny.sk.

Atentátnik z Paríža sa podľa médií skrýva v Bruseli, ozval sa priateľom

BRUSEL – Atentátnik z Paríža Salah Abdeslam, po ktorom polícia už viac ako týždeň pátra, sa skrýva v Bruseli a snaží sa dostať do Sýrie. Informovali o tom zahraničné médiá s odvolaním na Abdeslamových priateľov, s ktorými bol v kontakte.

„Myslím, že nie je ďaleko,“ vyhlásil brat Salaha Abdeslama Mohamed, ktorý už dávnejšie Salaha vyzval, aby sa dobrovoľne vydal úradom. Informáciu, že Salah kontaktoval s prosbou o pomoc niektorých priateľov, Mohamed potvrdil.

Uteká do Sýrie

Jeden ze Salahových priateľov serveru ABC News potvrdil, že je Abdeslam zúfalý, pretože uviazol medzi európskymi tajnými službami a radikálmi z organizácie Islamský štát, ktorí ho údajne sledujú.

Ľutuje vraj, že v Paríži nespáchal samovražedný atentát podobne ako jeho ďalší brat Brahim Abdeslam, ktorý se odpálil neďaleko koncertnej siene Bataclan.

Hamza Attou – jeden z mužov obvinených v Belgicku z terorizmu pre to, že Abdeslama po útokoch odviezol z Paríža do Bruselu, tvrdí, že mal Salah Abdeslam počas cesty na sebe veľkú bundu. Pod ňou údajne mohol mať ukrytý samovražedný pás.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

Trikrát ho zastavili

Polícia auto s Abdeslamom na ceste z Francúzska do Belgicka minulú sobotu zastavila trikrát, vtedy ale ešte nevedela, že je Salah Abdeslam podozrivý z priameho podielu na atentátoch.

Podľa belgickej televízie RTBF môže byť informácia o Abdeslamovom samovražednom páse dôvodom, prečo v sobotu belgické úrady vyhlásili najvyšší stupeň pohotovosti pre bezprostrednú hrozbu teroristického útoku.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Európski odborári prídu do Bruselu protestovať proti úspornému programu EÚ

Tisíce pracovníkov z celej Európy vrátane Slovenska prídu v utorok (12. 12.) na protestný pochod …

Consent choices