Brusel sa bojí útoku teroristov. Nejazdí ani metro

BRUSEL – Belgické úrady vyhlásili v oblasti hlavného mesta Brusel najvyšší stupeň výstrahy pred aktivitami teroristov. Podľa oznámenia belgického národného krízového centra platí v belgickej metropole štvrtý stupeň teroristickej výstrahy, čo znamená vážne a bezprostredné ohrozenie. 

Obyvateľom Bruselu radia vyhýbať sa väčším zhromaždeniam, ako sú koncerty alebo iné verejné podujatia. Podľa Slováka žijúcom v Bruseli vládne v meste oveľa väčší pokoj. „Ľudia nevychádzajú do ulíc. neotvorili sa ani vianočné trhy, ktoré sa pripravovali posledné dni. Zrušili sa takisto mnohé futbalové zápasy,“ hovorí Tomáš Cifra pre EuropskeNoviny.sk.

Na zvyšnom území Belgicka zostáva v platnosti tretí stupeň výstrahy pred terorizmom, ktorý znamená možné a pravdepodobné ohrozenie.

Strach z teroristov

Zvýšenie ostražitosti pred teroristami v Belgicku nasleduje po tom, ako vyšlo najavo, že tu žili najmenej dvaja účastníci minulotýždňových útokov v Paríži, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych a vyše 350 zranených. Belgické orgány v uplynulých dňoch uskutočnili v Bruseli viacero protiteroristických razií.

Viac..  Eurobarometer: Súčasná geopolitická situácia zvyšuje význam európskych volieb

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Islamský štát plánoval útočiť okrem Paríža aj v iných štátoch, tvrdí CNN

WASHINGTON/PARÍŽ / Džihádistická organizácia Islamský štát (IS/Dáiš) plánovala 13. novembra 2015 – v čase série …

Consent choices