prieskum imigracie
PHOTO: Europarltv.europa.eu

Riešenie nezamestnanosti je pre obyvateľov EÚ stále doležitejšie ako migrácia, ukázal prieskum

V dňoch 19. až 29. septembra 2015, keď migračná kríza dosiahla kritickú úroveň, sa vo všetkých členských štátoch konal prieskum.  Vyše 28 000 občanov starších ako pätnásť rokov vyjadrilo svoj názor na Európsku úniu a aj na imigráciu. Najväčšími problémami sú  podľa nich nezamestnanosť, imigrácia a terorizmus.

Pre 49 percent opýtaných je najväčšou výzvou, na ktorú musí únia reagovať, nezamestnanosť. Druhé miesto so 47 percentami obsadila imigrácia, pričom deviatich krajinách ju za dôležitú pokladá vyše 50 percent respondentov. Treťou prioritou je terorizmus.

Väčšina Európanov obhajuje spoločný prístup k migrácii a podľa nich by sa malo viac prijímať viac rozhodnutí  na úrovni únie. Za prioritu považujú finančnú pomoc štátom, kam prichádza najviac migrantov.

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

Na otázku potreby lepšieho rozmiestnenia azylantov v rámci členských štátov odpovedalo kladne takmer osem z desiatich opýtaných. Najvyššiu podporu vyjadrili obyvatelia krajín Nemecka a Švédska s viac ako 90 percentami, výrazným protikladom sú Česko (33 percent) a Slovensko (31 percent).

Viac sa dozviete v priloženom videu:

O jac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices