bugár figeľ
PHOTO: redakcia/Brusel.

Béla Bugár: Vláda by nemala podávať žalobu na EÚ

Podľa predsedu Most-Híd Bélu Bugára je pripravovaný krok vlády Roberta Fica podať žalobu na EÚ len marketingovým ťahom a pokračovaním predvolebnej kampane Smeru. Žiadnym spôsobom totiž nezmení súčasný stav.

Záujmom Slovenska by podľa Bélu Bugára nemali byť teatrálne gestá voči EÚ, ktoré nič neriešia, ale hľadanie spoločných východísk zo súčasnej krízy. Tak ako sme povedali, že povinné kvóty nie sú riešením, tak tvrdíme, že ani žaloba na EÚ k nájdeniu riešenia nepomôže, vyhlásil Béla Bugár. Európa podľa neho v súčasnosti čelí viacerým výzvam od zvýšenej hrozby terorizmu zo strany Islamského štátu až po diskusie o novom usporiadaní Európy.Na to, aby hlas Slovensko bol v týchto otázkach braný vážne, potrebujeme ukázať konštruktívny prístup smerom k našim partnerom, vysvetlil potrebu zodpovedného postoja vlády predseda Most-Híd Béla Bugár.

Podľa Bugára je chybou, že Robert Fico sa na európskej úrovni dáva dokopy s extrémnymi prúdmi a vládami, ktoré skôr oslabujú projekt spoločnej Európy, ako napomáhajú jej silnejšiemu postaveniu. Pripravovaný krok vlády preto ešte viac zhorší postavenie Slovenska a dostane nás na okraj Európy, čo sa nám môže veľmi vypomstiť pri nastávajúcej diskusii o novej podobe Európy,“ uviedol Bugár.  K nej potrebujeme podľa neho spojencov a zbytočnou žalobou, ktorá nič nevyrieši, ešte aj tých zopár stratíme. Podľa Bugára si to uvedomil aj český premiér Sobotka, ktorý z odhodlania podať žalobu ustúpil.

Viac..  Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Preto Bugár spochybňuje deklarované dôvody vlády podávať žalobu.  Namiesto toho, aby sa súčasná vláda riadila hlasom rozumu a nepodávala zbytočnú žalobu, tak sa dnes sústredí len na vlastnú predvolebnú kampaň,“ priblížil skutočné motívy konania vlády Béla Bugár. Podľa neho len kvôli získaniu niekoľkých percent naviac je vláda ochotná obetovať aj dobré meno Slovenska v zahraničí ako zodpovedného a konštruktívneho partnera. „Považujem to za veľmi neprezieravý a egoistický krok, ktorý nehľadí na záujmy našich občanov, dodal na záver Béla Bugár.

O dac

Odporúčame pozrieť

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali memorandum

Európski socialisti pozastavili členstvo dvom stranám novej vládnej koalície

Vedenie Strany európskych socialistov na stretnutí rozhodlo o pozastavení členstva dvoch slovenských strán. Hovoria o …

Consent choices