Hľadá sa empatický dobrovoľník do rakúskeho Diakoniewerk Gallneukirchen

Absolvovať tento projekt je možné ako súčasť programu EVS (European Voluntary Service) Európskej únie Erasmus+. Náplňou práce Diakoniewerk Gallneukirchen Austria je pomáhať tým, ktorí nie sú schopní, pomôcť si sami.

V tejto inštitúcii sa venujú ľuďom s osobitnými potrebami, ktorí poväčšine žijú v malých komunitách (6-8 osôb), rovnako aj seniorom žijúcim v domove dôchodcov, ktorý patrí pod organizáciu. Snažia sa im odovzdať všetok svoj čas. Pomáhajú im pri obliekaní, spoločne nakupujú, varia, chodia na prechádzky, do kostola či sa venujú iným voľnočasovým aktivitám.

V Gallneukirchen je 9 domovov pre ľudí so špeciálnymi potrebami. Tie majú 2,4,6 alebo 8 bytových jednotiek. V nich žije 4 až 9 osôb, o ktorých sa stará jeden alebo dvaja zamestnávatelia. Dohromady máme asi 700 zamestnávateľov. V domovoch dôchodcov pracuje 40 osôb.

Organizácia hľadá najmä ľudí s motiváciou, ktorí by sa chceli starať o ľudí rôznej vekovej kategórie. To znamená od detí v rôznom veku až po seniorov, a to či už v škôlkach, v domove dôchodcov, v divadelnej skupine…

Ubytovanie a strava

Pre dobrovoľníkov EVS je zabezpečené ubytovanie. Každý dobrovoľník dostane jedlo a príspevok na úhradu jedla počas celého dňa.

Tréning počas vykonávania služby

Dobrovoľníci budú mať semináre na začiatku a v strede obdobia, počas ktorého budú vykonávať službu, rovnako ako všetky potrebné tréningy.

Ako by mal vyzerať profil dobrovoľníka?

Vítaní sú všetci dobrovoľníci v rozmedzí 18-30 rokov. Keďže takáto práca závisí najmä od osobnosti človeka, žiaden iný špeciálny profil nie je potrebný.

Prostredie tejto organizácie je prispôsobené ľuďom s telesným, zmyslovým alebo iným postihnutím.

V prípade záujmu, prosím, pošlite svoj e-mail na susanne.rosmann@4yougend.at

Viac sa o tejto ponuke môžete dozvedieť TU.

Pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk spracovali Miroslav Hajnoš a Michaela Barnová.

 

O mib

Odporúčame pozrieť

Metsolová na poslednom zasadnutí europarlamentu vyzdvihla viacero úspechov

Európsky parlament (EP) sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla v pondelok večer …

Consent choices