Nemecká kancelárka Merkel vyzvala utečencov, aby odmietli diskrimináciu a anisemitizmus

BERLÍN – Nemecká kancelárka Angela Merkel vyzvala utečencov prichádzajúcich do Nemecka, aby prijali miestne hodnoty a odmietli diskrimináciu a anitsemitizmus.

Príchod státisícov migrantov, väčšinou utekajúcich pred vojnou a chudobou na Blízkom východe, je podľa Merkel veľkou príležitosťou, aby Nemecko vyjadrilo to, čo si predstavuje pod integráciou.

Posilňovanie antisemitizmu

„To neznamená, aby ste zabudli na vlastné korene, ale život s vašimi vlastnými koreňmi v rámci našich hodnôt a sociálneho poriadku, a súčasťou toho je neúprosný boj proti antisemitizmu,“ uviedla nemecká líderka na stredajšej návšteve v Židovskom múzeu v Berlíne.

Predseda nemeckej židovskej komunity upozornil, že príchod žiadateľov o azyl z krajín s všeobecne rozšíreným nepriateľským nastavením voči židom by mohol posilňovať antisemitizmus.

Afgancov vrátia

Nemecká kancelárka na utorkovej tlačovej konferencii uviedla, že v Nemecku môžu zostať len tí afganskí utečenci, ktorí by boli pre spoluprácu so Západom vo svojej krajine v ohrození života.

Utečencov, ktorí hľadajú len lepšie podmienky na život, bude krajina vracať. Merkel to uviedla na tlačovej konferencii po stretnutí s afganským prezidentom Ašrafom Ghaním. Podľa nej Afganistan svojich občanov potrebuje pre obnovu krajiny.

Viac..  Metsolová na poslednom zasadnutí europarlamentu vyzdvihla viacero úspechov

Lepší život nie je dôvod

„Ľuďom, ktorí pracovali pre zahraničné vojenské jednotky, napríklad pre nemeckú armádu a ktorí sú pre túto prácu v akútnom ohrození života, pomôžeme,“ uviedla Merkel.

„Pokiaľ sa ale nejaký utečenec vydal na cestu, pretože si vysníval lepší život, nie je dôvod k tomu, aby dostal azyl. V takých prípadoch budeme musieť tých ľudí vracať do Afganistanu,“ uviedla.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

 

O dac

Odporúčame pozrieť

Nemecko

Nemecká priemyselná a obchodná komora vyzvala na dokončenie dohody EÚ – Mercosur

Nemecká priemyselná a obchodná komora (DIHK) vyzýva na dokončenie dohody o voľnom obchode medzi Európskou …

Consent choices