Ide o dedičstvo z brazílskej čokoládovne, naznačuje Ransdorfov komplic

PRAHA – Nikto nie je taký psychopat, aby si vyrobil falošné doklady a pokúsil sa previesť takú veľkú sumu peňazí, povedal pre denník MF DNES slovenský podnikateľ Juraj H. Podnikateľ ponúka vysvetlenie celej kauzy: ide o vyplatenie dedičstva po majiteľovi brazílskej čokoládovne.

Juraj H. tvrdí, že chceli pomôcť českému dedičovi, ktorý sa desať rokov neúspešne snaží získať svoje peniaze. Podnikateľ nechce zverejniť údajného dediča, ktorý s bankou síce komunikoval, ale na jeho listy nikto nereagoval.

Trojica Slovákov sa preto obrátila „na autoritu s diplomatickým pasom,“, aby hájila záujmy českého občana, píše český spravodajský portál iDnes.cz.

Juraj H. pre Mladú Frontu DNES potvrdil, že do Švajčiarska išli, aby „debatovali“ s bankovnými úradníkmi o účtoch, na ktorých je astronomická suma 350 miliónov eur.

Podvod odmieta

Juraj H. odmieta, že by sa v banke štvorica pokúsila previesť peniaze, predložila falošné doklady alebo sa snažila o podvod. Podnikateľ sa pre MF DNES vyjadril, že oni len chceli – Juraj H, Ransdorf a exstarosta Peter G. – pomôcť dedičovi miliárd.

„Nikto nie je taký psychopat, aby si vyrobil falošné doklady a pokúsil sa previesť také obrovské sumy peňazí. Klient sa pokúšal komunikovať s bankou doporučenými listami a žiadal ich o odblokovanie účtov a dispozícií k účtu. Banka nereagovala, a tak náš partner (Peter G.-pozn. red.) požiadal autoritu s diplomatickým pasom, aby obhájil záujmy českého občana,“  popisuje podnikateľ.

Viac..  Vyhlásenie Komisie a vysokého predstaviteľa pri príležitosti Medzinárodného dňa žien

Čistý pôvod peňazí

„S dedičom boli v kontakte necelý rok, chceli mu pomôcť. Získal obrovské dedičstvo a švajčiarska banka s ním desať rokov nehovoril. Tie peniaze, to je dedičstvo. Celý majetok mu odkázala jeho veľmi bohatá teta, keď zomrel jej manžel v Brazílii, kde mal firmu Nestlé,“ uviedla pre MF DNES matka podnikateľa Juraja H.

„Nevylučujem to, ale ani nepotvrdzujem. Pôvod peňazí je absolútne čistý. Sú to čisté peniaze a doživotná renta, ktorá prichádza za nebohého človeka. Predstavte si, že zomrie majiteľ Rolls-Rooyce alebo BMW a má jedného dediča. To je podobný prípad,“ dodal Juraj H.

Podnikateľ odmietol zverejniť identitu dediča s iniciálkami V.H. aj akékoľvek bližšie podrobnosti.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices